Šport
86 ogledov

Na zaključni turnir z osmo zmago

Slovenija Portugalska svetovna liga OZS/Facebook
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi zadnjo tekmo rednega dela drugega razreda svetovne lige.

V Kairu je Slovenija s 3:1 (16, 21, -23, 19) premagala Portugalsko in s tem potrdila prvo mesto po treh turnirjih in najboljši položaj pred zaključnim turnirjem v Avstraliji.

Slovenija je tekmo začela brez vseh najboljših, rezervisti pa so imeli ogromno motiva, da selektorju Slobodanu Kovaču pokažejo, da lahko računa na njih. Slovenci so bili boljši praktično v vseh elementih, še posebej pa pri servisu v napadu.

Rezervisti so pokazali odlično predstavo, nesrečno izgubili tretji niz, kar pa jih ni zmedlo, v četrtem so si zagotovili lepo zmago, Za Slovenijo osmo v devetih dvobojih lige.

Razplet nakazali že v uvodu

Da imajo slovenski rezervisti veliko znanja, so pokazale uvodne minute, na krilih "papirnatega vodje" te postave Alena Šketa so že takoj prišli v zanesljivo vodstvo, povedli so s 6:2. Tako prednost so nekaj časa držali, pred drugim tehničnim odmorom pa je sledil nov nalet in pri drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:10. Dokončno pa so Portugalce v tem nizu strli z odličnim obdobjem, ko so po izidu 18:14 dosegli štiri zaporedne točke, rezultat 22:14 je z napadom iz druge linije ali po domače "pipeom" dosegel Matej Kök.

Slovenci so dobro začeli tudi drugi niz, po odličnih servisih Šketa so povedli s 5:2. Nato so sicer zašli v rahlo krizo, tekmeci so prišli do vodstva 11:10 in 17:16, toda končnica je vseeno pripadla Slovencem. Po izidu 20:20 so po dobrih začetnih udarcih Gregorja Ropreta dosegli tri zaporedne točke, as Šketa pa je pomenil izid 25:21.

Zelo dobro je Kovačevim izbrancem šlo v prvem delu tretjega niza, ko so vodili z 1:7, toda tekmeci so pri izidu 16:17 povedli, tudi končnico pa odigrali zbrano in z nekaj sreče niz dobili.

Toda Slovencev to ni zmedlo, hitro so pokazali, da jih izgubljeni niz ni potrl. Še naprej so imeli pobudo, odločilno prednost v četrtem nizu pa so si priigrali pri izidu 13:13. Dosegli so tri zaporedne točke, dve izmed njih Kök. Ta je bil s svojim servisom tudi zaslužen, da je nekaj trenutkov pozneje razlika še narasla, takrat pa so Portugalci spoznali, da so v izgubljenem položaju ter se praktično predali.

Odličen je bil predvsem Alen Šket, ki je sicer tradicionalno imel nekaj težav na sprejemu, toda vse je nadomestil z odlično igro v vseh drugih elementih. Zelo dobro predstavo sta pokazala tudi debitanta v reprezentanci Matej Kök in Urban Toman.

Svetovna liga (skupina H2), 9. kolo:

Slovenija - Portugalska 3:1 (16, 21, -23, 19)
Šket 22, Kök 16, Štern 9; Sequeira 15.

Turčija - Avstralija 1:3
Kitajska - Japonska 3:2
Južna
Koreja - Slovaška 3:2
Nizozemska - Češka 3:1
Egipt - Finska 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.