Šport
69 ogledov

Nemce čakajo glasne Stožice

slovenija rokomet sp 2017 EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi v ljubljanski dvorani Stožice gostila Nemčijo.

Tekma tretjega kola kvalifikacijske skupine 5 za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem med Slovenijo in Nemčijo se bo v največji slovenski dvorani pričela ob 20. uri.

Slovenski rokometaši so dan pred tekmo od slovenskega predsednika Boruta Pahorja prejeli odlikovanje red za zasluge za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega kolektivnega športa, potem ko so na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili tretje mesto, po današnjem obračunu pa se bodo z aktualnimi evropskimi prvaki in nosilci bronastega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v brazilskem Rio de Janeiru ponovno pomerili v soboto v nemškem Halleju.

Po dveh odigranih tekmah je v kvalifikacijski skupini v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija jih je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk.

Slovenska izbrana vrsta bo odločilni tekmi igrala čez dobra dva meseca. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, tri dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko. Na EP se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz skupine 5.

Kvalifikacije za EP 2018 (skupina 5), 3. kolo:

Sreda ob 20.00:
Slovenija - Nemčija

Četrtek:
Švica - Portugalska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.