Šport > Nogomet
110 ogledov

Turki ob zapravljivih Slovencih osvojili Stožice

nogomet Slovenija Turčija
1/29
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah na prijateljski tekmi s Turčijo zabeležila minimalen poraz (0:1).

Slovenska vrsta je opravila še zadnji test pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, v katerih bodo na prvi tekmi izbranci Srečka Katanca gostovali v Litvi, in sicer 4. septembra. V skupini so še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.

Proti Turkom so v precej spremenjeni sestavi izgubili, tako da je izid v medsebojnih tekmah zdaj 1:1, potem ko so slovenski nogometaši pred tremi leti v Bielefeldu slavili z 2:0. Turki bodo sicer na Euru 2016, ki se bo začel v petek, igrala v skupini D skupaj z branilko naslova Španijo, Češko in Hrvaško.

Slovenci so spet zaigrali v spremenjeni postavi, v začetni enajsterici sta tokrat dobila mesto Miha Mevlja v obrambi in Blaž Vrhovec v zvezni vrsti, na desnem bočnem položaju v obrambi pa je začel Andraž Struna. Med vratnicama je znova stal Vid Belec, ki bo v ponedeljek praznoval 26. rojstni dan.

Hitro vodstvo in številne priložnosti

Turki so povedli že v peti minuti, ko je Burak Yilmaz, napadalec kitajskega Guoana iz Pekinga, najvišje skočil v kazenskem prostoru po prostem strelu Hakana Calhanogluja in ukanil Vida Belca. V 11. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Jasmin Kurtić, izkazal pa se je soigralec odsotnega Rajka Rotmana pri Istanbulu Basaksehirju Volkan Babacan.

V 20. minuti je Josip Iličić podal v kazenski prostor, kjer pa je Robert Berić zgrešil s strelom z glavo. Slovenija je bila sicer v teh trenutkih vsaj enakovredna tekmica udeleženki Eura 2016, priložnosti pa ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

Šele v 37. minuti je strel Barceloninega Arde Turana od daleč malce razgibal glasne turške navijače, a je žoga švignila čez slovenska vrata. Tik pred koncem polčasa je poskusil še soigralec Kevina Kampla pri Bayerju Calhanoglu, a Belec ni imel veliko dela. Malce zatem je na drugi strani streljal še Robert Berić z glavo, a prav tako neuspešno.

Turki so obetavneje začeli drugi polčas, v 53. minuti je do strela iz bližine, a precej z leve strani, prišel Emre Mor, Belec pa je bil na mestu. V 67. in 68. minuti je imela Slovenija lep priložnosti za izenačenje, toda Babacan je ustavil tako strel Milivoja Novakovića iz bližine kot poskus Benjamina Verbiča malce zatem iz kazenskega prostora.

nogomet Slovenija Turčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V 70. minuti pa se je na drugi strani sam pred Belcem znašel Fenerbahcejev vezist Volkan Sen, ga že obšel, a nato zadel vratnico. V 86. minuti je do debitantskega nastopa v članski vrsti prišel Zavrčev Jure Matjašič, a tudi on ni pripomogel k preobratu. Turki tako na EP odhajajo z zmago iz Slovenije.

"Turki so pač zasluženo zmagali, ker so pač zabili gol. Dobiti gol na začetku tekme iz prekinitve ni najlepše. Nato smo igrali všečno, na žalost nismo zabili. Rezultat bi lahko bil drugačen, izid 1:1 bi bil realen, toda to ni bilo primarno ob vseh težavah in poškodbah. Videl sem veliko novih fantov, upam da septembra pridejo vsi zdravi. Imamo kader, da sestavimo nekaj pozitivnega," je po tekmi za RTV SLO dejal slovenski selektor Katanec.

O Reji ne ve nič

Katanec je pokomentiral tudi poročila iz Italije, ki so na njegovo mesto že postavljale izkušenega stratega Edyja Rejo.

"Nič ne vem o tem. Če ga zveza lovi, naj ga pripelje, mu bom odstopil mesto," je na novinarsko vprašanje mirno odgovoril ljubljanski strokovnjak.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Turčija 0:1 (0:1)
Yilmaz 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.