Šport
39 ogledov

Slovenci še v drugo vzeli niz Brazilcem

(Slovenija - Poljska) ep reprezentanca odbojka EPA
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi proti Braziliji v Montes Clarosu izgubila z 1:3, a so varovanci Andree Gianija proti eni najboljših reprezentanc sveta znova prikazali dobro igro ter prvi niz dobili s 25:22. V preostalih treh nizih so bili uspešnejši Brazilci, in sicer s 25:21, 25:21 in 25:17.

Tudi drugo srečanje so Brazilci in Slovenci odigrali pred skoraj polno dvorano v Montes Clarosu, bolje pa so začeli slovenski odbojkarji, ki so tako kot že na prvi tekmi dobili prvi niz. Na samem začetku srečanja so bili sicer v vodstvu Brazilci, ki so na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti. V nadaljevanju so varovanci Andree Gianija dobro servirali in poskrbeli za preobrat ter prednost treh točk (16:13). Slovenski podajalec Gregor Ropret je še naprej uspešno razigraval soigralce, največ težav pa sta gostiteljem povzročala razpoloženi Mitja Gasparini, ki je na tekmi dosegel 25 točk in Alen Šket. Prvi niz so Slovenci dobili s 25:21.

V drugem nizu so domačini hitro prišli do prednosti s 3:0 in 6:3, a so gosti njihovo prednost po dveh dobrih začetnih udarcih Šketa ter treh zaporednih točkah Alena Pajenka do prve tehnične prekinitve izničili. Do enajste točke sta moštvi dosegali točko za točko, zatem pa so, tudi na račun nekaj napak Gianijevih varovancev, Brazilci pobegnili na 16:12. Naši odbojkarji so znova ujeli ritem igre in se ves čas enakovredno merili z varovanci Bernarda Rezendeja, a prednosti brazilskih odbojkarjev niso uspeli izničiti.

Še bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je Giani namesto Tineta Urnauta priložnost za igro ponudil Žigi Šternu. Na prvi tehnični odmor so sicer s prednostjo dveh točk odšli gostitelji, ki so pobegnili tudi na 11:7, a je zatem Gasparini z dvema začetnima udarcema poskrbel za znižanje izida na 11:9, Šket in Pajenk pa s točkami v napadu, bloku in servisu za izenačenje na 12. točki in tudi vodstvo s 13:12 ter s 14:12. Sledil je preobrat, do katerega so Brazilci prišli na račun dobrega začetnega udarca in uspešnih protinapadov ter povedli z 18:17 in 19:18, zatem pa ušli na 21:18 ter prednost zadržali do konca niza.

V četrtem nizu so bolje začeli domači in takoj povedli s 4:1, a je Gasparini dosegel dva zaporedna asa in Slovenijo popeljal tudi v vodstvo s 5:4, Gianijevi varovanci pa so vodili tudi še z 8:6. Douglas je s serijo odličnih začetnih udarcev Brazilce vrnil v igro, ob tem pa so Slovenci tudi nekoliko popustili, si privoščili nekaj zaporednih napak ter gostitelje pustili do prednosti s 16:11 ter 21:16, niz pa se je končal z rezultatom 25:17 v korist Rezendejevih odbojkarjev.

Giani zadovoljen s prikazanim

"Danes smo igrali bolje kot na prvi tekmi, še posebej kar se tiče samega sistema igre. S tem, kar sem videl, sem zadovoljen, saj sem našo ekipo videl igrati tako, kot želim, da se igra odbojka. Naredili smo korak naprej, zadovoljen sem tudi, da so igralci, ki so prvič z reprezentanco začeli dojemati, kaj želim od igralcev na igrišču. Za nas je pomembno, da smo lahko igrali proti Braziliji, eni najmočnejših reprezentanc sveta, saj smo tako lahko videli, na čem moramo še delati. Časa do začetka svetovne lige nimamo veliko, zato je zelo dobro, da te tekme lahko izkoristimo, da izboljšamo tiste stvari, ki jih še moramo. Za nas je zelo pomembno, da smo se dobro upirali ekipi, ki toliko let igra skupaj in ki nas je na tekmah večkrat spravila v težave. Tako lahko vidimo, v katerih situacijah moramo izboljšati naš sistem igre. Zdaj se odpravljamo v Saquaremo. Tam bodo na še dveh tekmah priložnost dobili tudi igralci, ki so zdaj igrali manj. Predvsem pa moramo veliko delati. Zato smo tukaj," je bil po drugi tekmi zadovoljen slovenski selektor Andrea Giani.

Tudi kapetan Tine Urnaut je imel po drugem srečanju dober občutek: "Glede na to, v katerem delu priprav smo trenutno, mislim, da je bila naša igra na pričakovani ravni. Mislim, da smo na obeh tekmah pokazali dokaj visoko raven igre, predvsem v prvih dveh, treh nizih, ko smo bili Brazilcem enakovreden nasprotnik in smo igrali točko po točko. V četrtem nizu se nam je že poznala utrujenost."

Slovenski odbojkarji bodo drugi del priprav opravili v Saquaremi, kjer bodo za zaprtimi vrati proti Brazilcem odigrali še dve tekmi. V Slovenijo se bodo vrnili konec meseca in se na pripravah v Ljubljani znova zbrali 2. junija.

Prijateljska tekma:

Brazilija - Slovenija 3:1 (22, -21, -21, -17)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.