Šport
28 ogledov

Slovenci imajo neporavnane račune

slovenija rokomet reprezentanca EPA
Slovenski rokometaši so v današnjih zgodnjih popoldanskih urah prispeli v Halle, kjer jih v soboto na teniškem stadionu Gerry Weber čaka kvalifikacijska tekma z Nemčijo za nastop na EP prihodnje leto na Hrvaškem.

V slovenskem taboru ne skrivajo, da so od sredinega prvega medsebojnega dvoboja z Nemčijo pričakovali več, na koncu pa se je obračun med tretjeuvrščeno zasedbo z letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji ter zadnjimi evropskimi prvaki in nosilci bronastega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru končal z zanesljivo zmago Nemčije z 32:23.

Na stožiškem dvoboju je zdesetkanim slovenskim rokometašem - selektor Veselin Vujović je pogrešal usluge svojih treh francoskih nosilcev Vida Kavtičnika, Mateja Gabra in Darka Cingesarja, ki so na prisilnem dopustu - povsem spodletelo, njihovi imenitni tekmeci so bili vsaj za razred boljši in so jim že v zgodnjem obdobju tekme povsem pristrigli peruti.

Ljubljanski obračun si je ogledalo 10.000 gledalcev, v podobnem vzdušju pa bo potekal tudi sobotni obračun na stadionu v Halleju, ki sprejme 12.000 gledalcev in že vrsto let gosti eno od generalk pred najbolj slovitim teniškim turnirjem na svetu v Wimbledonu.

"Preveč spoštovanja do Nemčije"

Vujović bo na 15. slovenskem dvoboju z Nemčijo - statistika je izrazito na strani Nemčije, ki je doslej 13-krat zmagala, enkrat pa sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom - malce premešal zasedbo, dokončno odločitev o tem pa bo sprejel na dan tekme.

"Od svojega nastopa na mesto selektorja največ poudarka namenjam igri v obrambi. V tem segmentu igre smo na ljubljanski tekmi pogrnili na celi črti, pravega razloga za takšno predstavo pa ne poznam. Nekaj je temu gotovo prispevala tudi odsotnost Cingesarja, Gabra in Kavtičnika, kar se je videlo že na treningu, pri mojih varovancih pa je bilo zaznati tudi preveč spoštovanja do Nemcev. Časa za pripravo je malo, a srčno upam, da se bomo na povratnem dvoboju predstavili v veliko lepši luči, nov visok poraz bi bil zelo slaba popotnica pred odločilnima junijskima tekmama s Švico in Portugalsko," je dejal Vujović, ki bo malce prevetril zasedbo. "Že pred obema tekmama z Nemčijo je bil dogovor, da bomo priložnost ponudili vsem štirim vratarjem, v Halleju pa bo poleg Matevža Skoka in Urha Kastelica v ekipi tudi Staš Skube," je še dodal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

"Pričakujemo drugačno tekmo"

"V Stožicah se ni izšlo po naših željah in pričakovanjih, na tej tekmi pa se je videla tudi moč Nemčije. Na zadnjem treningu smo že preizkusili nekaj novih taktičnih zamisli. Upam, da bomo na sobotnem dvoboju Nemce spravili v položaj, ko bodo postali malenkost bolj nervozni in nesamozavestni ter naredili kakšno napako. Na prvi medsebojni tekmi jih na njihovi strani praktično ni bilo, na naši pa odločno preveč," je dejal kapetan Marko Bezjak, medtem ko je Blaž Janc dodal: "Na prvi tekmi nam nič ni šlo od rok, Nemcem prav vse. V Halleju pričakujem čisto drugačno tekmo, morda bodo tudi Nemci zavoljo tekme pred domačimi gledalci bolj pod pritiskom, predvsem pa se nadejam naše bolj sproščene igre v napadu in trdnejše v obrambi."

"V Ljubljani smo prikazali izjemno predstavo in naredili najboljšo možno reklamo za naš šport. Na francoski spodrsljaj smo že pozabili, pred nami je novo obdobje," je pred tekmo dejal nemški vratar Andreas Wolff in izrazil upanje, da bo skupaj s svojimi "zlobnimi fanti" v Halleju ponovili stožiško predstavo.

Slovenija bo odločilni tekmi za preboj na Hrvaško igrala čez dobra dva meseca. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, čez tri dni pa bo v koprski Bonifiki gostila Portugalsko. Po treh odigranih tekmah je v skupini 5 v najboljšem položaju Nemčija, ki je zbrala maksimalnih šest točk, Slovenija in Portugalska jih imata po tri, Švica pa je brez točk. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili najboljši dve izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.