Šport
19 ogledov

Vujović določil moštvo za Portugalsko

Olimpijci Rio Saša Despot
Tik pred odhodom slovenske rokometne reprezentance na Portugalsko je selektor Veselin Vujović določil seznam 16 igralcev, ki bodo lahko zaigrali na nedeljski tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018.

Po Gorazdu Škofu, Urošu Zormanu, Matevžu Skoku in poškodovanem Mateju Gabru je kot zadnji s seznama odpadel še Darko Cingesar.

Cingesar, 26-letni levi zunanji, si je na zadnjem treningu v Hrpeljah poškodoval srednjo zadnjično mišico in opravil slikanje z ultrazvokom, ki je pokazal natrgano mišico. Poleg Cingesarja je poškodovan tudi Gaber, zaradi česar je Vujović vpoklical Miho Žvižeja.

Reprezentanca se bo v glavno mesto Portugalske odpravila v dopoldanskem času z direktnim letom z beneškega letališča ter po prihodu opravila trening v dvorani Pavilhao La luz, kjer bo potekala tudi tekma. Tekma bo v nedeljo ob 16. uri po slovenskem času.

Seznam rokometašev za kvalifikacije s Portugalsko:

Blaž Blagotinšek (Veszprem, Mad), Nik Henigman (Riko Ribnica), Gašper Marguč (Veszprem, Mad), Vid Kavtičnik (Montpellier, Fra), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jure Dolenec (Montpellier, Fra), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), Primož Prošt (Goppingen, Nem), Nejc Cehte (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Montpellier), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Marko Bezjak (Magdeburg), Jan Grebenc (Riko Ribnica), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Dean Bombač (Kielce), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.