Slovenija
34 ogledov

Slovenska vojska bi kupila brezpilotno letalo

slovenija 18.12.07 vojaki, postroj, slovenska vojska; foto: Sasa Despot Saša Despot
Slovenski vojaki so si na postojnskem letališču ob pomoči ameriških vojakov nabirali znanje o vodenju brezpilotnih letal. V SV pravijo, da Slovenija takšno letalo potrebuje, zato naj bi ga kupili še letos.

Po poročanju TV Slovenije še ni znano, koliko nas bo letalo stalo in kje ga bomo kupili, bi ga pa uporabljali tudi v primeru naravnih nesreč.

Današnja skupna vaja slovenskih in ameriških vojakov je bila prva, bodo pa te v prihodnje na postojnskem letališču pogostejše.

Slovenska vojska še nima brezpilotnih letal, a bi jih, kot pravijo, potrebovali. Uporabljali bi jih tudi v primeru naravnih in drugih nesreč.

Letalo, s kakršnim so vadili danes, sicer stane 750.000 evrov, vendar so dostopni tudi cenejši, ki stanejo 70.000 evrov. Izdelujejo jih nekatera slovenska podjetja s primerljivo kakovostjo, a je letalo brez sistema navigacije praktično mrtvo, tu pa se lahko številke povzpnejo v nebo, je poročala TV Slovenija.

Komentarjev 3
  • stela 06:54 29.januar 2015.

    In še.....če ima obrambno ministrstvo preveč denarja naj ga potala drugim!!!!!

  • stela 06:53 29.januar 2015.

    A tkole bo nato posel naredu, da bodo morale vse članice kupt vsaj en avion????? In naš bo letel skupi s falconom....bruh

  • primorc91 23:20 28.januar 2015.

    Joj kakšni bedaki, nacionalna sramota. Slovenija ima 120.000 brezposelnih, nekateri pa bi se radi igračkali z letali na daljinsko komando.