Slovenija
92 ogledov

Slovenska vojska povzročila požar na sto hektarjih

Hrvaška vojska Profimedias
Zaradi vojaških vaj Slovenske vojske je gorelo sto hektarjev, en gasilec pristal v kliničnem centru.

"Ob 13.10 sta na vojaškem strelišču Bač, občina Ilirska Bistrica, pri izvajanju vojaških aktivnosti Slovenske vojske goreli trava in podrast na površini okrog 100 hektarov. Požar je pogasilo okrog 140 gasilcev iz 21 gasilskih enot iz GZ Ilirska Bistrica, Postojna in Kraške gasilske zveze. Pomoč pri gašenju je nudila tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske," poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Pri gašenju se je poškodoval en gasilec, ki ga je ekipa nujne medicinske pomoči lirska Bistrica prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Vodja intervencije Denis Slavec je za STA povedal, da je požar izbruhnil zaradi streljanja med vajami pripadnikov Slovenske vojske. Gorela je predvsem trava in tudi nekaj borovcev, je še dejal. Gašenje je oteževal veter. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar čavez
    čavez 08:58 30.marec 2017.

    Ubogi vojaki pri tako mizerni plači in paketi prehrane Karitasa reveži nimajo doma niti za ogrevanje so se vsaj v službi ogreli.

  • Ferluci 08:00 30.marec 2017.

    Nekaj so se pa le naučili. V primeru navala večjega števila migrantov se bo trava sama vžgala.... Torej splošno gledano, je bila vaja uspešna.

  • Smiljo Fujs 21:23 29.marec 2017.

    Ti si en tabornik! In mislim, da sem sedaj žalil tabornike!