Šport
23 ogledov

Razočarale na odločilni tekmi

Slovenija Španija EP v rokometu
1/5
Profimedias
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na zadnji tekmi skupinskega dela na zboru najboljših evropskih izbranih vrst izgubila s Španijo in se praktično poslovila od tekmovanja.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so si po dveh tekmah v švedski prestolnici pripravile sijajen izhodiščni položaj za preboj v drugi del turnirja, na odločilni tekmi za napredovanje pa se jim je povsem zalomilo. 

Španke so jim odčitale pravo rokometno lekcijo, predvsem to velja za prvi polčas, Slovenke pa po drugem porazu bržkone zapuščajo turnir na Švedskem. Dokončna usoda Slovenk bo znana po večerni tekmi v Stockholmu, ki se bo pričela ob 20.45. Na njej morajo Srbkinje visoko premagati Švedinje, v nasprotnem primeru bodo Slovenke, ki so na letošnjem turnirju najprej izgubile proti Srbkinjam s 34:36, nato pa premagale Švedinje s 25:23, končale nastope na turnirju.

Slovenskim rokometašicam je odmevna torkova zmaga nad Skandinavkami vlila dodatno samozavest, zavedale so se svoje velike priložnosti, ob tem pa njihove tekmice s Pirenejskega polotoka niso mogle računati na svojo najboljšo igralko. Izjemna Marta Mangue si je namreč na torkovi tekmi s Srbkinjami močno poškodovala gleženj in je že končala nastope na letošnjem evropskem prvenstvu. A Bregarjeve izbranke so izjemno slabo odprle tekmo, v njihovi igri je kapljalo in curljalo na vseh straneh. V napadu je primanjkovalo kreativnosti, bilo je tudi veliko tehničnih napak, obramba pa na ravni uvodne tekme s Srbijo, ko je prejela kar 36 golov.

Katastrofalen prvi polčas

Slovenke so si že po osmih minutah priigrale štiri gole zaostanka (1:5), po Bregarjevi minuti odmora in nekaterih kadrovskih korekcijah pa se njihova podoba ni bistveno spremenila. Že v uvodu so si dovolile desetminutni strelski post, prvi gol iz igre so po zaslugi Tjaše Stanko dosegle šele v 17. minuti - pred tem je oba gola s sedemmetrovke dosegla Tamara Mavsar -, medtem pa so si že pridelale zaostanek sedmih golov (2:9).

Pred tekmo samozavestni slovenski obrazi so dobili apatično podobo, kar se je najbolje videlo na igrišču. V prvem polčasu so dosegle vsega pet golov, na špansko obrambo niso imele ustrezne rešitve, nič boljša ni bila slovenska obramba. Primanjkljaj devetih golov ob polčasu (5:14) zgovorno priča o nemoči slovenskih rokometašic v Areni Hovet.

Po prvem polčasu za pozabo so Bregarjeve varovanke drugo polovice tekme odprle z delnim izidom 3:0 in v 35. minuti znižale na 8:14. V prvem polčasu nepremagljivi španski obrambi so se pojavile določene razpoke, kar so Slovenke izkoristile in že po osmih minutah igre presegle strelski izkupiček iz prvega polčasa.

V nadaljevanju so skušale tekmo postaviti na glavo, njihove načrte pa so preprečile izkušene Španke, ki so jih vseskozi držale na varni razdalji. Bregarjeve varovanke so v 47. minuti znova zaostajale za devet golov (15:24), najvišji na tekmi v 55. minuti (15:28).

EP v rokometu (skupina A), 3. kolo:

Španija - Slovenija 30:18 (14:5)
Pena 6; Mavsar 5, Gros, Stanko, Užmah po 3.

Švedska - Srbija 30:30 (15:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.