Šport
67 ogledov

Slovenski zmagi v svetovnem pokalu

Domen Škofic Anže Petkovšek
Slovenska plezalca Domen Škofic in Janja Garnbret sta se izkazala na tekmi svetovnega pokala v Franciji.

Janja Garnbret in Domen Škofic sta zmagala na tekmi za svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti v francoskem Chamonixu in poskrbela za dvojno slovensko slavje in dve Zdravljici v nekaj minutah. Garnbretova je bila tem pred najboljša tako v kvalifikacijah kot v polfinalu. Mina Markovič, tretja slovenska finalistka, je bila šesta.

Sedemnajstletna Korošica Garnbretova je za svojo prvo zmago v pokalu ugnala Belgijko Anak Verhoven in Južnokorejko Jain Kim. Škofic je za drugo zmago v pokalu v finalu s steno opravil najbolje in prehitel Italijana Stefana Ghisolfija in Francoza Gautierja Supperja. Od Škofica je bil v polfinalu boljši le Ghisolfi, na 20. mestu je končal Urban Primožič, na 22. pa Martin Bergant.

Dvaindvajsetletni Radovljičan Škofic je sicer konec septembra lani že  zmagal na tekmi svetovnega pokala v belgijskem Puursu. Uspeh je tedaj dopolnila Markovičeva z drugim mestom. Škofic je tudi tedaj za prvenstveno zmago na največjih tekmah prikazal izjemno predstavo, saj je vodil od kvalifikacij ter edini preplezal do vrha vse štiri smeri.

Garnbretova je bila tokrat najboljša že v polfinalu, Markovičeva je bila osma, tretja Slovenka Rebeka Kamin pa 22. Markovičeva je bil takoj po polfinalu najprej deveta, s tem bi izpadla, toda po ponovnem pregledu videoposnetkov so sodniki določili, da si je trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v disciplini težavnost le priplezala osmo uvrstitev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.