Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Slovenski DJ na kompilaciji famozne Pache

weebee Katja Žagar
Prejšnji mesec je izšla kompilacija enega najbolj znanih klubov na svetu – Pache – in na njej je kot eden redkih slovenskih DJ-jev svoje mesto dobil do sedaj širši javnosti manj poznan DJ WeeBee.

Mesec dni po izidu pa je njegova pesem uvrščena tudi na posebni kompilaciji za nemški trg ter kot samostojni single!

Ponudbe vodilnih klubov in založb v elektronski glasbi, ki jih ni mogoče zavrniti, sicer na slovenske DJ-je niso padale tako pogosto, kot bi morda lahko, a se utegne ta trend spremeniti. Pacha Insane compilation, ki vsako leto izide pod okriljem Pacha Recordings je v letošnjem izboru postala pozorna na 37-letnega Portorožana WeeBee-ja, sicer producenta in dolgoletnega rezidenta portoroškega kluba Coco Café, ki jim je neobvezno poslal svoj komad, kmalu pa je prejel pozitivne kritike. "Vse se je začelo z idejo, potem pa sva z Luko Radojlovičem uredila mastering in ga poslala na založbo," pravi WeeBee, ki je posnetek poslal brez posebnih pričakovanj. Hitro  je dobil odgovor, da je Drums Melody uvrščena na letošnjo kompilacijo. "Vsak teden dobimo okoli 50 demo posnetkov. Drums Melody je bila poslana k nam s posebnim priporočilom," nam je zaupal Guy Woodhams, menedžer Pacha Label Recordings. "Pesem ima izvirno kombinacijo strasti in ritma, ki deluje na nezavedni ravni. Slišiš jo in se hipoma začneš gibati v ritmu. Ko pri Pacha Recordings poslušamo demo posnetke, nočemo o njih razmišljati, ampak jih želimo čutiti," je še povedal Guy Woodhams.

Pacha Recordings pa ne bo izdala njegovega komada le na kompilaciji, temveč tudi kot samostojni single, ter na nemški različici kompilacije, ki je v Nemčiji že dolga leta izjemno priljubljena.

Naj spomnimo: založba Pacha Recordings je del franšize Pacha klubov - ene najbolj poznanih franšiz nočnih klubov na svetu, ki se v celoti posveča house glasbi. Klub je na glasbeni sceni prisoten že 40 let, v svoji zgodovini pa je gostil najbolj blesteča imena glasbe, kot so: David Guetta, Bob Sinclar, Kylie Minogue, Fatboy Slim, Tiësto, Pete Tong in mnogi drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.