Magazin > Film & Glasba & TV
124 ogledov

Slovenski glasbeniki že malo besni

6pack Čukur, Nika Marolt Mediaspeed.net
6Pack Čukur in Alfi Nipič sta združila moči.

Glasbenika pripravljata koncert Dve plati, na katerem bosta združila hiphop in narodno-zabavno glasbo. 6Pack Čukur pravi, da bo zabavno. On po rapal na Nipičeve pesmi, Nipič pa bo pel njegove. Koncert bo 5. decembra v centru Casino & Cabaret, 12. decembra pa v Velenju.

Sicer pa sta glasbenika začela tudi akcijo Poslušamo slovensko, saj menita, da je glasba slovenskih glasbenikov pogosto podcenjena. "Govorimo o slovenski glasbi, ki je nekako vedno podcenjena in v ozadju. Še vedno se redko predvaja na radiih in drugih medijih. Posledično je vse manj priljubljena pri ljudeh, tako da smo glasbeniki kljub trudu in vztrajnosti velikokrat v slabem položaju,“ je za Leo povedal 6Pack Čukur in razložil: "Akcija je v pripravi in verjetno bo postala velika. Z Alfiejem sva nekako prva v tej zgodbi. Kmalu se nama bodo pridružili tudi drugi, ki delijo isto mnenje. Ni nas malo, po pogovorih z glasbeniki sodeč, je v nas že malo besa in utrujenosti. Na žalost nam ni pomagal niti zakon o predvajanju slovenske glasbe na radijskih postajah, ker so ga lastniki spretno obšli. Zdaj smo prepuščeni sami sebi in mogoče je tako prav.“

Komentarjev 3
  • tomaz 13:40 22.november 2014.

    Na radijih in ostalih medijih se predvaja tista glasba, ki je aktualna, je pa tako ali tako zakonska predpisana obvezna kvota predvajanja SLO glasbe. Veliko škode jim pa naredi predvsem zakonska obveza plačevanja avtorrskih nadomestil za javno predvajanje.. Zagotovo bi ...prikaži večvo bi se več predvajalo SLO glasbe, če bi bili pogoji plačevanja avtorskih nadomestil drugačni. Tako pa mediji zato, da glasbenikom zastonj reklamirajo, še dodatno plačujejo, namesto da bi avtorji sami plačali za svojo promocijo in objavljanje njihove glasbe. Tu nobena logika ne vzdrži. in posledično je v medijih manj SLO glasbe, ker morajo tudi mediji nekako preživeti.

  • mihatirs 13:32 22.november 2014.

    naredte kšn dobr komad rajš pa boste večkrat na radiu

  • allstarr111 11:06 22.november 2014.

    hahahahahahah jem crknu od smeha Alfie Nipič http://sl.wikipedia.org/wiki/Alfi_Nipi%C4%8D