Šport > Košarka
74 ogledov

Slovenski košarkar bo zaigral v ZDA

Gaber Ožegovič twitter KK Sixt Primorska‏
Član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij bo kariero nadaljeval v ameriški univerzitetni košarki.

Slovenski krilni košarkar Gaber Ožegovič, ki je tej sezoni igral za moštvo Sixta Primorske, se po koncu sezone seli v Združene države Amerike. Redni reprezentant Slovenije v mlajših starostnih kategorijah se bo prihodnje štiri sezone šolal v Kaliforniji in ob tem igral za California State University, Fullerton, so sporočili iz koprskega kluba.

Devetnajstletni Ožegovič je v dresu oranžno-modrih zaigral na 19 prvenstvenih tekmah, v povprečju dosegal po 3,7 točke na dvoboj, strelski rekord pa dosegel proti ekipi Terme Olimia iz Podčetrtka sredi aprila, ko je v slabih 30 minutah dosegel 18 točk.

"Že od nekdaj sem si želel združiti igranje košarke ter šolanje. Združene države Amerike so gotovo prava pot zame. V preteklem tednu sem se nekaj dni že mudil ‘prek luže’, na moji bodoči univerzi, se pogovarjal s trenerji in nazadnje sprejel odločitev, da je to pravi kraj za moj nadaljnji razvoj. Dobro sem se počutil v tem okolju," je za klubsko spletno stran povedal kmalu že nekdanji tiger.

"Igrati za moštvo Sixta Primorske je bila zame dobra izkušnja, dobil sem prvo konkretno priložnost za igro v državnem prvenstvu. Želim se zahvaliti trenerju Aleksandru Sekuliču za zaupanje. Veliko sem se naučil," je še dodal Ožegovič.

Za CSUF je v preteklosti igralo kar nekaj NBA igralcev, na primer Cedric Ceballos, ki si je prislužil tudi poziv na All-Star tekmo leta 1995, a zaradi poškodbe ni zaigral, in petkratni član najboljše obrambne peterke in trikratni prvak lige s San Antoniom Bruce Bowen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.