Šport > Nogomet
22 ogledov

Slovenski napadalec naposled zablestel

Andraž Šporar Profimedias
Andraž Šporar je naposled le zablestel v dresu švicarskega prvaka.

Andraž Šporar je v januarskem prestopnem roku zapustil Olimpijo kot takrat najboljši strelec, a se pri Baslu hitro poškodoval in prave priložnosti za dokazovanje ni dočakal. Mladi napadalec je tako moral počakati do 8. kola tokratne sezone, da se je dokazal.

Serijski švicarski prvaki v zadnjih letih so tokrat gostovali pri Lausanni in večino tekme igrali precej slabo. Domačini so tako povedli v 36. minuti po lepem zadetku Francesca Margiottae, ključni trenutek pa se je zgodil v 64. minuti, ko je gostujoči trener iz igre potegnil reprezentanta Slonokoščene obale Seydouja Doumbio in v igro poslal Šporarja.

Slednji je potreboval le tri minute, da je s podajo našel Birkirja Bjarnasona, eden izmed junakov islandske izbrane vrste z Eura 2016 pa je poskrbel za 1:1. A to je bila šele prva asistenca Šporarja na tekmi, za drugo je poskrbel v sodniškem dodatku, ko je po njegovi podaji v 93. minuti z glavo zadel še Eder Balanta.

Basel je že po osmih kolih, osvojil je vseh 24 možnih točk, sicer že pobegnil tekmecem. Drugi in tretji na lestvici, gre za kluba Young Boys Bern in Luzern, sta doslej zbrala 13 točk. Nogometaši iz Basla so tako na dobri poti, da znova osvojijo švicarsko ligo, za kaj takega pa pesti stiskajo tudi pri Olimpiji. V tem primeru bo namreč na njen račun prišlo še petsto tisočakov. Prestop Šporarja je Švicarje namreč že na začetku stal 2,8 milijona evrov, z naslovom v minuli in morebitnim v tej pa bodo Ljubljančani v žep spravili skupno še dodaten milijon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.