Slovenija
3 ogledov

Slovenski policisti na hrvaške plaže

Kopalci Pixsell
V ponedeljek na Hrvaško odhajajo trije slovenski policisti, ki bodo hrvaškim kolegom v času počitnic pomagali pri izvajanju njihovih nalog.

Slovenski policisti bodo sodelovali pri policijskih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter dajali predloge glede obravnavanja slovenskih državljanov. Pri svojem delu bodo nosili uniformo slovenske policije in ne bodo oboroženi, prav tako ne bodo izvajali policijskih pooblastil in ukrepov, za katere so pristojni samo hrvaški policisti.

Sodelovanje policistov obeh držav v poletnem in zimskem času  ureja protokol, ki sta ga policiji podpisali v Valbandonu na Hrvaškem. "V projektu Varna turistična sezona slovenska policija sodeluje od l. 2011, ko smo sprva na hrvaško obalo poslali dva slovenska policista. Izkušnja je bila zelo pozitivna za obe strani, zato smo s takšnim sodelovanjem nadaljevali in ga že naslednje leto razširili tudi na zimsko sezono, ko smo na slovenskih smučiščih gostili hrvaške policiste," poudarjajo na slovenski policiji.

Marjan Fank in policisti, ki gredo na Hrvaško | Avtor: policija.si policija.si

Slovenski državljani se lahko na policiste obrnete preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali preko posameznih policijskih postaj, kjer bodo policisti delovali (Pula, Novalja, Krk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.