Slovenija
27 ogledov

Slovenski premier kot malezijski prometni minister?

Slovenija 18.11.2013 Alenka Bratusek, z vprasanji poslank in poslancev predsedni Saša Despot
Hrvaški Jutarnji list danes o dogajanju v Sloveniji po razveljavitvi zakona o davku na nepremičnine. Tudi o zaželenosti funkcije slovenskega premierja.

Slovenska premierka Alenka Bratušek je v težavah, potem ko je ustavno sodišče razveljavilo zakon o davku na nepremičnine, koalicijska Državljanska lista (DL) Gregorja Viranta pa nasprotuje zvišanju davka na dodano vrednost, danes ocenjuje hrvaški časnik Jutarnji list. Dodaja, da bo denar treba iskati drugod ali stopiti v koalicijsko krizo.

Kriza v vladni koaliciji je nevaren scenarij, ker ima DL sedem glasov, brez katerih bi vlada izgubila večino v DZ, in to v času, ko odstop Bratuškove zahteva tudi opozicija.

"Premierka se ni oglasila, a je jasno, da je koalicija v težavah. Gre za trajno stanje v tej koaliciji, ki je na oblast prišla marca 2013," meni časnik.

Jutarnji list izpostavlja še, da je služba predsednika slovenske vlade ena izmed tistih, ki je na globalni ravni ne ocenjujejo kot pretirano zaželene, tako kot to velja za položaj malezijskega prometnega ministra ali grškega finančnega ministra.

Komentarjev 1