Šport > Košarka
14 ogledov

Slovenski prvaki z novim porazom

Helios Suns twitter Helios Suns
Košarkarji Helios Suns so v 3. krogu lige prvakov izgubili s Frankfurt Skyliners s 56:61 (20:20, 32:29, 44:46).

Košarkarji Helios Suns so doživeli tretji poraz v novoustanovljeni ligi prvakov pod okriljem Fiba Europe. Na domačem parketu v Domžalah jih je premagal nemški predstavnik iz Frankfurta z 61:56.

Gostje, ki sicer doma že vrsto let sodijo med najboljše ekipe - v prejšnji sezoni so bili tretji v rednem delu ter izpadli v polfinalu nemškega prvenstva - so slovenskemu prvaku zadali tretji poraz v zadnjem tednu. In vse tekme so Domžalčani izgubili v zadnjih minutah; prejšnji teden v Monaku, v soboto proti Unionu Olimpiji ter tokrat, ko so z delnim izidom 12:0 na začetku zadnje četrtine povedli z 51:46.

Varovanci trenerja Jakše Vulića v zaključku tekme niso našli poti do koša. Zadnji koš na tekmi so dosegli tri minute in 46 sekund pred koncem. Tomaž Bolčina je tedaj zadel za 56:55, rezultat, ki je ostal na semaforju vse do zadnje minute, v kateri so gostje kaznovali domačo neučinkovitost in prišli do svoje prve zmage v tem tekmovanju.

Domžalčani bodo zanjo imeli naslednjo priložnost prihodnji teden, ko bodo v torek ob 20. uri gostili dansko zasedbo Bakken Bears, ki v uvodnih treh krogih še ni zmagala.

Pri Helios Suns je 19 točk dosegel Đorđe Lelić, od tega 16 v prvem polčasu, pri gostih - v zasedbi je osem temnopoltih igralcev - pa je skoraj polovico vseh točk zbral Kwane Vaughn (27).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.