Šport > Košarka
30 ogledov

Slovenski reprezentant v peterki EuroCupa

alen omić twitter gran canaria Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant Alen Omić je bil izbran v najboljšo peterko evropskega pokala.

Imenovanje Alena Omića je obrazloženo: "Omićeva prevlada pod obročema je eden od glavnih razlogov, da se je Gran Canaria drugo leto zapored uvrstila v polfinale evropskega pokala. Omić je četrti najboljši skakalec v Eurocupu (7,6 skokov) in prvi strelec svojega moštva (14 točk na tekmo). Dvakrat je bil izbran za MVP kroga. V drugem delu se je izkazal na tekmi proti Hapoelu, na kateri je dosegel 18 točk in imel 17 skokov, na prvi tekmi četrtfinala proti poljskemu predstavniku pa je zbral 20 točk in 8 skokov."

Omić, ki je z Gran Canario v evropskem pokalu nesrečno izpadel v polfinalu, odlično nastopa tudi v španskem prvenstvu. Po statističnem indeksu je četrti igralec lige ACB, prav tako pa je četrti po številu skokov.

V EuroCup peterki mu družbo delajo Errick McCollum (Galatasaray), Mardy Collins (Strasbourg), Vlado Micov (Galatasaray) in Davide Pascolo (Trento).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.