Slovenija
61 ogledov

Slovenski smučarji sprožili plaz

Snežni plaz v italijanski pokrajini Trentinsko - Zgornje Poadižje je pokopal šes Žurnal24 main
Smučali so izven urejenih prog, tragedijo preprečil priseben žičničar.

Štirje mladi slovenski smučarji so na priljubljenem italijanskem smučišču Višarje vozili izven urejenih prog in povzročili plaz, ki jih je delno zakopal pod seboj. Tedaj pa se je začela približevati kabina žičnice s 400 potniki, a jo je prisebni žičničar pravočasno ustavil.

Lahko bi jih povozila

Štirje mladi slovenski smučarji, med njimi so bili tudi smučarski učitelji, so v bližini vmesne postaje žičnice Trbiž-Višarje zaradi smučanja zunaj urejenih prog povzročili plaz s fronto 30 krat 10 metrov, poroča Primorski dnevnik. Plaz jih je delno zakopal pod seboj, eden izmed njih je bil ujet v snegu celo do glave. Da ni prišlo do tragedije, je zaslužen žičničar, ki je pravočasno ustavil žičnico in preprečil, da bi se kabina, na kateri je bilo 400 smučarjev, zagozdila v plaz in zadela neprevidne smučarje. Iz snega so četverico izvlekli pripadniki reševalne skupine policije iz Moene. Obratovanje žičnice je bilo sicer prekinjeno samo za četrt ure. Zoper smučarje so spisali kazensko ovadbo zaradi povzročitve plazu in prekinitve delovanja javnega servisa.

Komentarjev 8
  • francelj 08:39 26.februar 2013.

    Edino, kar je v tem članku res, je, da Višarje so. Ostalo je kup novinarskih bedarij. Gondola, desetkrat večja od običajnega avtobusa, ki se plazi praktično po tleh...

  • alfredo 00:06 26.februar 2013.

    Ojoj.

  • KOJAK 14:53 25.februar 2013.

    400 ljudi je obstalo na napravi za 15 minut!