Šport > Nogomet
57 ogledov

Slovenski trojček z zmago na vrh lestvice

Roman Bezjak Katarina Ponjavić
Nogometaši Rijeke so s suvereno zmago na gostovanju pri Hajduku (0:3) skočili na vrh lestvice hrvaškega prvenstva. Z zadetkom se je izkazal tudi slovenski napadalec Roman Bezjak.

Derbi vodilnih moštev hrvaškega prvenstva je na splitski Poljud privabil 25 tisoč ljubiteljev okroglega usnja, ki so v uvodnem delu tekme spremljali napade domače zasedbe, v 28. minuti pa je nezbranost Hajdukove obrambe izkoristil Roman Bezjak in popeljal Rijeko do vodstva. V 42. minuti je prednost gostov z evrogolom iz prostega strela povišal vezist Marin Tomasov, vse dvome o končnem zmagovalcu jadranskega derbija pa je že v 50. minuti razblinil albanski napadalec Bekim Balaj z zadetkom za končnih 0:3.

"Prišli smo do velike zmage v pravem nogometnem ambientu. Premagati Hajduk na polnem Poljudu je stvar, na katero smo lahko zelo ponosni. Takšno vzdušje je nas je še dodatno navdahnilo. Sedaj moramo ostati pametni," je po koncu tekme dejal Matjaž Kek, ki je s svojimi varovanci pokvaril slavje ob 65. rojstnem dnevu splitske Torcide.

Kek je mesto v prvi enajsterici namenil tudi reprezentančnemu branilcu Miralu Samardžiču, kljub zaporednim zmagam proti Dinamu in Hajduku pa o boju za naslov prvaka še noče slišati: "Odigrali smo komaj 15 prvenstvenih tekem in pred nami je še dolga pot. Od ene zmage ne moremo živeti. Liga bo zagotovo zelo zanimiva."

"Mnogi govorijo, da hrvaško prvenstvo ni kakovostno, a je ravno ta derbi pokazal nasprotno, saj je šlo za odlično tekmo," je tiskovno konferenco zaključil nekdanji slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.