Šport
67 ogledov

Slovenskim prvakinjam neugodne tekmice

RK Zagorje državne prvakinje 2016 Goran V.K. Photography
Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju je bil danes žreb v pokalu EHF.

Rokometašice Zagorja, aktualne slovenske rokometne prvakinje, ki so se odpovedale igranju v ligi prvakinj, bodo v prvem krogu kvalifikacij pokala EHF igrale z drugouvrščeno ekipo norveškega državnega prvenstva Byasen iz Trondheima. Prva tekma bo na sporedu 11. ali 12. septembra na Norveškem, povratna bo teden dni pozneje v Zagorju.

V moški konkurenci bodo koprski rokometaši v prvem krogu kvalifikacij pokala EHF prosti, v drugem pa bodo igrali proti boljši ekipi iz dvoboja med Batumijem in Portom. Koprčani bodo prvo tekmo igrali v gosteh, 8. ali 9. oktobra, druga bo teden dni pozneje v dvorani na Bonifiki. Druga slovenska moška ekipa v pokalu EHF, Riko Ribnica, bo s tekmovanjem začela šele v tretjem krogu.

V ženskem pokalu challenge bo slovenski rokomet zastopal Mlinotest iz Ajdovščine. Ajdovke bodo v prvem krogu proste, v drugem pa bodo 12. ali 13. novembra gostile boljšega iz dvoboja med italijansko ekipo Ariosto Ferrara in DHB Rotweis Thün iz Švice. V moškem pokalu challenge slovenski rokomet ne bo imel svojega predstavnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.