Šport
16 ogledov

Slovo od EP: Boki bo še razmislil, a …

Nachbar zastava Slovenija Ukrajina EuroBasket Stožice Ljubljana Saša Despot
Boštjan Nachbar si bo vzel nekaj časa za razmislek o igranju za reprezentanco. Glavni razlogi za negativno odločitev so pomanjkanje motivacije za SP, starost in družina.

"Odkrito povedano sem bil pred tem evropskim prvenstvom že odločen, da je to moja zadnja reprezentančna akcija. Med prvenstvom se nisem premisli. Pogovarjal pa sem se z Božom Maljkovićem, ki mi je svetoval naj si vzamem vsaj čas za razmislek. Premislil sem in se strinjal z njim. Ampak, če sem poten, dvomim, da si bom premislil," je o morebitnem koncu reprezentančne kariere spregovoril 33-letni Boštjan Nachbar

Slovenska desetica je priznala, da ji igranje na še enem svetovnem prvenstvu ne pomeni velikega motiva, zato razmišlja o koncu reprezentančne kariere, ki bi mu seveda podaljšala klubsko in prinesla tudi nekaj prepotrebnega časa za družino.

Pomanjkanje časa z družino ga je prizadelo

"Že dvakrat sem zaigral na svetovnih prvenstvih, tretji pa mi ne predstavlja nekega dodatnega motiva, če sem odkrit. Morda je za reprezentanco bolje, da si v Španiji nekaj reprezentančnih izkušenj pridobijo drugi. Drugi razlog leži v tem, da bom rabil počitek, če še želim vztrajati na tako visokem nivoju," je novi član Barcelone spregovoril o razlogih, zakaj razmišlja o koncu igranja za izbrano vrsto.

"Na tem EP sem bil na trenutke bolj utrujen kot na prejšnjih tekmovanjih, imam nekaj manjših poškodb, ki jih nisem uspel odpraviti, že v sredo pa začnem s pripravami v Barceloni. V klubu veliko pričakujejo od mene … Nisem več najmlajši. Tretji razlog pa je, da si želim poleti preživeti več časa z družino. Starejša hčerkica je bila zelo žalostna, ker me ni bilo doma, na momente je bila prava kriza in to me je prizadelo. Morda je čas, da nekako preuredim prioritete. Slovenski dres mi je vedno pomenil številko ena v življenju, morda je čas, da pridejo ta male na prvo mesto," je zaključil "Boki". Ta je bil po zadnji tekmi na domačem prvenstvu deležen ovacij s prepolnih tribun v dvorani Stožice.

Z. Dragić: "Zlati navijači"

"Vesel sem, da smo prvenstvo zaključili z zmago. Posvetili smo jo navijačem. Škoda, da nimamo kolajne, a imamo zlate navijače. To prvenstvo si bom zapomnil po izredno dobrem vzdušju v reprezentanci, bili smo prava družina, ter seveda po izrednem vzdušju v dvoranah," je po obračunu dejal Zoran Dragić, brat Goran, ki je po novi izvrstni strelski predstavi prav tako z mikrofonom nagovoril navijače, pa ga je dopolnil:

Slovenija Ukrajina EuroBasket Stožice Ljubljana Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Vsi smo si želeli več, a cilj smo vendarle dosegli, se pravi, da bomo še vsaj štiri leta v svetovnem in evropskem vrhu. Mene zdaj čakajo določene spremembe v življenju, saj bom postal oče, vendar, če bom lahko, se pravi, da bom sezono preživel brez poškodb, bom tudi naslednje leto oblekel dres z državnim grbom. Ponosen sem, da smo v teh težkih časih združili Slovence."

Maljković: "Čestitke vsem, tudi novinarjem"

Slovenski selektor Božidar Maljković je na domačem turnirju še zadnjič stopil pred sedmo silo na novinarski konferenci, kjer je za peto mesto na EP čestital tudi "navijačem, ljudem in novinarjem". Kot je znano, bo Maljković z jutrišnjim dnem postal prost trener, saj nove pogodbe s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) še ni podpisal.

"Vedeli smo, da je Ukrajina zelo močna. Izgubili smo deset skokov, ker smo v določenih trenutkih slabo igrali v obrambi. Protinapad je dobra lastnost ekipe. Z boljšo obrambo je bilo bolje v nadaljevanju. Vsem čestitam za peto mesto, ki pomeni veliko igralcem, navijačem, ljudem, novinarjem. Uvrstili smo se na svetovno in evropsko prvenstvo, kar je zelo pomembno," je ob morda zadnjem slovesu dejal Maljković.

Komentarjev 2
  • vladek 06:56 22.september 2013.

    Kdo ne skače ni Slovenc.Bolano navijanje...Vse drugo navijanje je bilo OK. Poklicat Zdovca

  • dolenc 05:41 22.september 2013.

    vsak ki bo dal pol repre. karijere,tako kot si jo ti dal,potem se nimamo kej bat..BOKI TI SI CAR,PA LAKOVIČA POZABLJAMO.tolk sta stara pa še igrata,eni kot je tist ćefur Vujaćič pa UDRIH pa nimata časa .