Šport
30 ogledov

Slovo tudi šeste nosilke

 Lucie Šafarova EPA
Tudi drugi dan zadnjega turnirja za grand slam v sezoni se je začel s presenetljivimi porazi avoritinj. S turnirja se je morala posloviti Lucie Šafarova, ki jo je izločila nepostavljena Ukrajinka Lesja Curenko in se ji tako maščevala za poraz v polfinalu turnirja WTA v New Havnu.

Naporen turnir v New Havnu je očitno pustil posledice. Lucie Šafarova, šesta igralka sveta, se je namreč v New Havnu prebila vse do finala, v katerem je izgubila proti rojakinji Petri Kvitovi. Curenkova se je zdaj na najboljši možni način maščevala za poraz, v 1. krogu je Šafarovo izločila po dveh nizih s 6:4, 6:1.

Nekaj manj težav je imela 11. nosilka Nemka Angelique Kerber, ki je nepostavljeno Romunko Alexandro Dulgheru premagala s 6:3, 6:1. Druga nosilka Romunka Simona Halep pa se je v drugi krog pričakovano uvrstila, potem ko je njena tekmica Novozelandka Marina Eraković zaradi poškodbe kolena predala dvoboj v drugem nizu pri vodstvu Halepove s 6:2, 3:0.

Finalistka odprtega prvenstva Francije Šafarova je postala nova žrtev zadnjega grand slama v sezoni iz prve deseterice najboljših tenisačic na svetu. Tako se je pridružila sedmi nosilki Ani Ivanović, osmi nosilki Karolini Pliškovi in deseti nosilki Carli Suarez Navarro, ki so izpadle prvi dan dvobojev.

Pri moških sta svoje delo danes po pričakovanjih opravila šesti nosilec, Čeh Tomaš Berdych, ki je izločil Američana Bjorna Fratangela, in drugopostavljeni Švicar Roger Federer, ki je gladko ugnal Leonarda Mayerja. Oddal je le pet iger.

Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je preskočil Latvijca Ernestsa Gulbisa. Ta je dvoboj predal pri zaostanku 6:3, 4:6 in 0:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.