Svet
10 ogledov

Slučajno posnet pogovor med Merklovo in Zuckerbergom

Merklova in Zuckerberg Reševalni pas/Twitter
Nemška kanclerka Angela Merkel in ustanovitelj družabnega omrežja Facebook Mark Zuckerberg sta na skupščini Združenih narodov poleg vključenega mikrofona govorila o sovražnem govoru na spletnih omrežjih.

Mark Zuckerberg and Angela Merkel at #UNPSF2015 @UN #GlobalGoals #UNGA pic.twitter.com/fbfo7J1Ds2

— Syed Mahmood Kazmi (@SMahmoodKazmi) September 26, 2015

Šlo je za neformalni pogovor, sogovornika se najbrž niti nista zavedala, da govorita pred vključenim mikrofonom. Pogovor so predvajali na spletnih straneh Združenih narodov. Mark Zuckerberg je nemški kanclerki Angeli Merkel glede sovražnega govora na spletnih omrežjih omenil, da je glede tega še veliko stvari za opraviti, nakar je Merklovo zanimalo, ali njegova ekipa dela na tem. Zuckerberg ji je odgovoril pritrdilno.  

V primerih, ko ljudje preko spletnih omrežij širijo sovražni govor in pri tem uporabljajo svoje pravo ime, bi morale ukrepati tako države, kot tudi Facebook, ki bi moral sprejeti ustrezne ukrepe,” je po tem pogovoru z Zuckerbergom v izjavi za medije poudarila Merklova.

Zuckerberg bo napeljal internet v begunska taborišča

Beguncem v sprejemnih centrih in begunskih taboriščih se medtem v prihodnje obeta izboljšanje komunikacij; Zuckerberg je na forumu zasebnega sektorja v New Yorku dejal, da bo njegovo podjetje pomagalo pri uresničevanju razvojne agende z napeljavo interneta v begunskih taboriščih. Facebook bo na daljši rok tudi razvil orodje za spremljanje napredka pri uresničevanju 17 ciljev nove razvojne agende do leta 2030.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:49 30.september 2015.

    Očitno hahaha

  • modrec 19:21 28.september 2015.

    “V primerih, ko ljudje preko spletnih omrežij širijo sovražni govor in pri tem uporabljajo svoje pravo ime, bi morale ukrepati tako države, kot tudi Facebook, ki bi moral sprejeti ustrezne ukrepe,”Podatki, dejstva, resnica... sovražni govor, ukrepanje države. Sliši ...prikaži več se kot kak režim... liberalni fašizem mogoče?

  • zdrej 14:38 28.september 2015.

    To je bilo v Ljubljani?