Svet
11 ogledov

Službo pustil zaradi previsoke plače

tipkovnica Shutterstock
Indijec je bil prepričan, da služi preveč, postal je celo depresiven in ni mu preostalo drugega, kot da pusti službo.

Poznate koga, ki se pritožuje, ker ima previsoko plačo? Mi tudi ne. Je bil pa o tem prepričan  32-letni Indijec Sandeep Jia. Potem ko je svojim nadrejenim večkrat neuspešno potožil, da za svoje delo prejema previsoko plačilo, je dal odpoved.

"Postajal sem depresiven in se na koncu odločil težavo rešiti tako, da dam odpoved in začnem iskati drugo službo," je pojasnil.

Počutil se je krivega

Kot je dejal, je večkrat zaprosil, naj mu znižajo plačo v višini dobrih 500 evrov na mesec, saj se je zaradi nje počutil "krivega", medtem ko so drugi ljudje v njegovem mestu Bangalore živeli v revščini. Ker so nadrejeni njegovo prošnjo vztrajno ignorirali, je odšel.

Po mnenju psihologov je občutek krivde v državi, kjer so razlike v premoženju ogromne, vse večji problem. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije namreč več kot 844 milijonov oziroma 80 odstotkov ljudi v Indiji živi pod pragom revščine.

Komentarjev 3
  • puys 14:14 06.november 2013.

    Ta članek je sponzoriran s strani Slovenskih delodajalcev z odobritvijo trenutne vlade.

  • stela 13:44 06.november 2013.

    Pejte se srt s takimi prispevki bolnimi

  • Stolp 12:50 06.november 2013.

    Ne vem zakaj potem ni od svoje plače dal kaj za reveže. Toliko, da bi prišel na tisto vsoto pri kateri se ne bi počutil krivega.