Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Smrt 17-letnega fanta

Nesreča motorista Daša Purgaj
Na cesti Postojna - Unec je prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je poškodbam podlegel mlad fant.

Nekaj minut po 19. uri sta na omenjeni cesti v občini Postojna trčila motocikel in osebno vozilo. Kot poročajo na Upravi za zaščito in reševanje RS, je pri tem ena oseba na mestu nesreče umrla, tri pa so se lažje poškodovale.

Policijski ogled je pokazal, da je 17-letni voznik motornega kolesa znamke Yamaha WR125 vozil po regionalni cesti iz smeri Postojne proti Uncu ter prehiteval vozilo pred seboj, kljub temu da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Takrat je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega vozila znamke Škoda Octavia s katerim sta trčila.

V trčenju je 17-letnik utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Med vožnjo je na glavi uporabljal zaščitno čelado. 24-letni voznik, 22- letna potnica spredaj in 8 letni otrok, ki je sedel zadaj in ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi pa so v esreči utrpeli lažje telesne poškodbe.

Motorista so na mestu nesreče oživljali, a zanj žal ni bilo več pomoči.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 10
  • crniovcar 21:08 14.julij 2016.

    pa prijatelj pa bljižni pa kako je bil priden .bedak

  • crniovcar 21:06 14.julij 2016.

    17 let kot vedno kaj ma on za prehitevat avto.bedak

  • se_eden 15:20 13.julij 2016.

    včasih se mi zdi, da nobeden od vas ni bil nikoli mulc. če pa ste bili, ste pa bili zategnjeni in vsem vse folš...ko, da ni nihče še slišal tistega pregovora, mladost je norost...