Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Smrt češkega planinca

Krnsko pogorje PU Nova Gorica
Gorska nesreča nad planino Zaprikaj. 35-letni Čeh omahnil v smrt.

Dva češka planinca, stara 21 in 35 let, sta se včeraj odpravila na planinsko turo iz smeri planine Zaprikaj na gorske vrhove Vršič in Kal v Krnskem pogorju. Kot je za Žurnal24.si povedal Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave, sta planinca sestopala po brezpotju v smeri tamkajšnjih planin Zaprikraj in Preddolina.

"V strmem kamnitem pobočju nad planino Zaprikraj je 35-letnemu češkemu pohodniku zdrsnilo, zaradi česar je padel po strmem pobočju in negiben obležal med skalovjem. Umrl je na mestu nesreče," pove Božnik. Dobil je hude poškodbe glave in hrbtenice. Drugega nepoškodovanega 21-letnega češkega pohodnika so kasneje v dolino pospremili pripadniki tolminske gorske reševalne službe.

Poleg tolminskih gorskih reševalcev je bila na kraj gorske nesreče napotena tudi dežurna helikopterska ekipa z Brnika z zdravnikom, v omenjeni ekipi je bil tudi policist gorske policijske enote. Policisti so tujo krivdo glede smrti 35-letnika krivdo izključili in bodo o zadevi podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.