Svet
163 ogledov

Znan vzrok smrti

Žalovanje za Steve Jobsom. Reuters
Objavljen mrliški list Steva Jobsa. Apple po njegovi smrti dobil ogromno naročil.

Na mrliškem listu Steva Jobsa, ki je petega oktobra umrl na svojem domu v Palo Altu, je zapisano, da je umrl zaradi zastoja dihanja, kar je bilo povezano z razširjenim rakom trebušne slinavke.    Obdukcije niso opravili, v ozkem krogu pa so ga pokopali v petek. Na mrliškem listu so zapisali še, da je imel "nekaj univerzitetne izobrazbe", pod rubriko poklic pa so zapisali, da je bil podjetnik v visokotehnološki industriji. 

Da se bori z rakom, je Jobs javno povedal leta 2004, pet let kasneje je imel presaditev jeter. Januarja letos je odšel na bolniško, avgusta pa svoje obveznosti prvega moža Appla predal Timu Cooku. Javnosti je sporočil, da ne more več izpolnjevati svojih obveznosti.

Rekordno število naročil

Jobs pa za podjetje, ki ga je soustanovil, na neki način dela še po slovesu. Tudi smrt izumitelja i-igračk je najverjetneje prispevala k temu, da so pri Applu zabeležili povečanje naročil. V petek so tako prijeli kar milijon prednaročil za iPhone 4S in s tem podrli rekord iz leta 2010. Zadnjo pridobitev so pri Applu predstavili le dan pred Jobsovo smrtjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.