Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Smrt pešca na Jesenicah

Pešec Shutterstock
24-letni pešec, v katerega je včeraj ponoči na Jesenicah z avtomobilom trčil 30-letni voznik, je danes popoldne v ljubljanskem kliničnem centru zaradi hudih poškodb umrl.

Prometni policisti o nesreči še zbirajo obvestila. Mladi pešec je sicer poleg dveh kolesarjev in treh motoristov šesta letošnja smrtna žrtev na gorenjskih cestah.

"Ob vseh nasvetih in opozorilih, kako se obvarovati pred nesrečami, je težko izbrati samo enega in trditi, da bo ravno ta preprečil vse. Zato ponavljamo samo bistvena opozorila in pozivamo voznike, naj vozijo s prilagojeno hitrostjo in po omejitvah, pravilno po svojem prometnem pasu in v pravi
smeri vožnje, na zadostni varnostni razdalji, spočiti in z ničelno stopnjo alkohola, upoštevajo pa naj tudi pravila o prednosti," pri tem izpostavlja Bojan Kos iz kranjske policije.

Vsa opozorila glede varne vožnje veljajo še toliko bolj, ker smo na začetku novega šolskega leta, v času, ko so šolarji zaradi počitniškega predaha gotovo manj pozorni na pravila na cesti. Pazimo nanje!

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:41 02.september 2014.

    A to da morajo motorna vozila PREHITEVATI KOLESARJA na NAJMANJ 1.5 meter, to temu klukcu ni padel na pamet povedat !