Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Na Štajerskem nova smrtna žrtev v prometu

Prometna nesreča na Štajerskem
1/4
PGD Ptuj
Kljub temu, da policisti v naprej najavljajo, da bodo poostreno nadzorovali dogajanje v prometu, še posebej na Štajerskem, pa prav od tam prihaja nova tragična vest. V nesreči je bilo udeleženih oseb oseb, umrl je dvoletni otrok.

V nesreči osebnega avtomobila in avtodoma, ki se je zgodila okoli 6.30 ure, izven naselja Zgornje Gruškovje je umrl dveletni otrok, ki je bil v naročju matere na sedežu za voznikom osebnega vozila. Dve osebi sta hudo telesno poškodovani in štiri osebe lažje.

"Obe vozili imata tuji registrski oznaki. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, dve sta hudo telesno poškodovani, štiri pa lažje," je le nekaj ur po nesreči za Žurnal24 pojasnil pomočnik komandirja Policijske postaje Maribor Vojko Bevk. 

Zapeljal čez dvojno neprekinjeno črto

Mariborski policisti so po ogledu prizorišča ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je 39-letni voznik osebnega vozila s Češke na ravnini zapeljal v levo, čez dvojno neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče, kjer čelno trčil v avtodom, ki ga je vozil 58-letni državljan Češke.

"Po trčenju je osebni avtomobil odbilo nazaj v levo, kjer se je na kolesih obrnil za 180 stopinj in obstal na desnem smernem vozišču. Avtodom pa je po trčenju odbilo v desno, kjer je z zadnjim levim delom trčil v kovinsko zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča, z desno bočno stranjo pa v betonsko korito za rože," je po končanem ogledu pojasnil predstavnik Policijske uprave Maribor Bojan Kitel, ki še navaja, da bodo policisti zoper 39-letnega državljana Češke podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Zaradi prometne nesreče je bila na glavni cesti Ptuj-mejni prehod Gruškovje popolna zapora pred mejnim prehodom, obvoz je potekal čez počivališče. Zaporo so po informacijah Prometnoinformacijskega centra (PIC) že umaknili.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 12:13 23.avgust 2015.

    Ni vsak ravno pameten pri upravljanju vozila. Kaj je delala mati na levi strani za voznikom , da mi je samo vedeti. Mogoče je bil pa stol privezan na desni in je otroka samo cerkljala. Očitno pa je , da ...prikaži več je voznik zaspal za volanom , spala sta pa tudi mati in otrok.

  • Leon Dobnik 21:02 22.avgust 2015.

    V tem primeru smaran dejanje staršev za uboj iz malomarnosti. Otrok nima kaj bit neprivezan v avtomobilu.

  • jozl52 18:19 22.avgust 2015.

    da ti otrok umre v naročju v prometni nezgodi v 21. stoletju ob vsej tehnologiji , ja je res tragično, hkrati pa tudi neumno-popolnoma debilno, ja starša sta že kaznovanasem imel v svoji vozniški karieri tri hude nezgode, prvo ...prikaži več s fičotom, brez varnostnih pasov, takrat še misija nemogoče, poškodba glave sovoznika, drug avto je bil stojadinka, serijsko brez pasov, takoj sem šel v sloavto in jih namontiral poleg še vzglavike, sem imel sebe in bližnje najraje, po treh letih spet nezgoda čelo trčenje, pasovi zakon, sem pa bil 14 dni plav, ravno tako sem razbil drugo stoenko v čelnem trku, zopet plau 14 dni, otroka sta bila vedno v sedežu roemer, sem moral ponj v Trbiž, nikoli nista bila na prvem sedežu, da ima pa policija tu kaj in pa cesta pa lepo vas prosim, v prometu se je potrebno obnašat 100% skoncentrirano-odgovorno in, če se sami ne bomo znali obnašati tako kot se spodobi nas tudi na vsakem metru ceste policija ne reši