Svet
19 ogledov

Smrt zaradi zdravniške napake

Bolnišnica Istockphotos
Bolnišnica v angleškem Essexu. Namesto da bi pacientki odstranili slepo črevo, so ji odvzeli desni jajčnik. Nosečnica je zaradi sepse umrla.

Nosečnica je v Veliki Britaniji zdravniško nemarnost plačala z življenjem. Zgodilo se je oktobra 2011, vpletenim zdravnikom bodo te dni na angleškem sodišču izrekli kazen.

Maria de Jesus je v bolnišnico prispela zaradi bolečin v trebuhu, piše Telegraph. Bila je v 21. tednu nosečnosti. Zdravniki so ugotovili, da so bolečine nastopile zaradi vnetja slepiča, zaradi česar so jo operirali. Namesto da bi ji odstranili slepič, pa so ji med operacijo odvzeli jajčnik in jo po posegu poslali domov.

Nekaj dni zatem se je pacientka vrnila s še hujšimi bolečinami. Zdravniki so ugotovili napako in se dogovorili za nov operativni poseg, ki pa ga nosečnica ni dočakala. Pred tem se ji je namreč sprožil porod – rodila je mrtvega otroka, po porodu pa je umrla. Obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi sepse.

Policijska preiskava je pokazala, da je operacijo izvedel kirurg pripravnik, in to brez nadzora starejšega kolega, ki bi moral biti navzoč pri posegu. Tako bolnišnica kot oba zdravnika so napako priznali, te dni pa čakajo na izrek sodbe. Kakšna bo, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.