Slovenija > Črna kronika
236 ogledov

Huda nesreča na Jesenicah, kolesar mrtev

Nesreča kolesarja Pixsell
Po ugotovitvah policije je prometno nesrečo na Jesenicah povzročil kolesar, ki je zapeljal na nasprotno polovico ceste in trčil v avtomobil, ki je pripeljal nasproti

Včeraj okoli 19.40 sta na Jesenicah trčila voznik osebnega avtomobila.

Kolesar je vozil po cesti iz Planine pod Golico, na Jesenicah pa je zapeljal na nasprotno polovico ceste in trčil v avtomobil, ki je vozil nasproti. Kolesar, ki ni nosil zaščitne čelade, je utrpel hude poškodbe in na kraju nesreče umrl.

Zapeljal na območje, kjer so policisti opravljali ogled

Med ogledom kraja prometne nesreče pa so policisti okoli 21. ure obravnavali še enega voznika. Ta je pod vplivom alkohola brez prevozil prometno signalizacijo, ki je voznike opozarjala na nesrečo, in policijski trak. Namerili so mu kar 0,52 miligrama alkohola na liter krvi.

Policisti voznika obravnavajo v prekrškovnem postopku. "Nevarno dejanje pa samo še enkrat več dokazuje, da voznik pod vplivom alkohola ni sposoben varne udeležbe v prometu, ker ne spremlja oziroma ni sposoben spremljati in pravilno ter pravočasno vrednotiti informacij s ceste in okolja. Posledica so huda ogrožanja, mnoge nevarne situacije in tragedije," je zapisal Bojan Kos s PU Kranj.

To je letošnja šesta smrtna žrtev na gorenjskih cestah ter druga med kolesarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.