Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Smrtna nesreča nemškega jadralnega padalca

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Včeraj popoldne se je na območju Lijaka v Šmihelu v Mestni občini Nova Gorica hudo poškodoval jadralni padalec iz Nemčije, ki je poškodbam podlegel. Že druga smrtna nesreča tujega jadralnega padalca pri nas v enem tednu.

Reševalci iz Nove Gorice so 53–letnega jadralnega padalca, državljana Nemčije, mrtvega našli na težko dostopnem terenu pod hribom Danijel (nad vasjo Loke) in ga nato prenesli v Lijak. Zdravnica je na mestu lahko le potrdila smrt nemškega jadralnega padalca in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so v zvezi z nesrečo jadralnega padalca s smrtnim izidom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, obveščen pa je bil tudi preiskovalec letalskih nesreč (služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov v ministrstvu za infrastrukturo).

To je v tednu dni že druga smrtna nesreča tujega jadralnega padalca pri nas; prejšnji torek je do nesreče padalca prišlo na območju Kobariškega Stola.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.