Svet
103 ogledov

Smrtonosna droga krokodil že v Srbiji

Posledice uporabe droge krokodil youtube.com
V Novem Sadu so v bolnišnico sprejeli zasvojenko, ki naj bi zaužila drogo krokodil. Uživalcem začne odmirati tkivo, velikokrat je smrtonosen že prvi odmerek.

Kot poročajo različni srbski mediji, so v zasebno novosadsko bolnišnico Vita sprejeli mlado zasvojenko, ki sicer že vrsto let uživa heroin. Na koži podlakti so se ji naredile velike rane. Koža ji je počila, pod njo pa se je naredila luknja. Zaradi vseh teh simptomov zdravniki menijo, da je užila drogo, znano pod imenom krokodil. Največ je proizvedejo v Rusiji, kjer je znana kot "heroin za revne".

"Pacientka je imela simptome oziroma velike spremembe na podlakti, ki jih nismo mogli povezati z nobeno drugo travmo, niti z vbodi ali drugimi poškodbami. Zaradi tega smo posumili, da je vzela to psihoaktivno substanco," so povedali zdravniki v bolnišnici Vita.

Zgnijejo pri živem telesu

Krokodil je najbolj razširjen v Rusiji, uporabo so zabeležili tudi v Nemčiji, srbska policija pa naj za zdaj ne bi imela podatkov, da se je pojavil tudi na njihovem trgu.

Gre za mešanico številnih snovi: od težkih kovin, bencina in rdečega fosforja do kodeina. V Rusiji naj bi droga zahtevala že več sto življenj, za nekatere je bil usoden že prvi odmerek.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:20 13.marec 2012.

    Čimprej v serijsko proizvodnjo , da se problem reši sam od sebe !

  • Mio Mondo 13:56 13.marec 2012.

    PRAVILNO.