Zdravje > Aktualno
92 ogledov

SMS sporočila tudi med spolnim odnosom

telefon, sms Shutterstock
V raziskavi v ZDA so ugotavljali, kdaj vse študentje pošiljajo sporočila. Kratkim sporočilom se ne odrečejo niti na pogrebu ali med tuširanjem. Sporočila so vedno bolj priljubljena tudi med Slovenci.

Študentje pošiljajo sporočila tudi v neprimernih sitacijah, med tuširanjem in med spolnim odnosom, kaže raziskava Univerze Penn State Harrisburg. Raziskavo so naredili med študenti v povprečju starimi manj kot 20 let, od tega pa je bilo 60 odstotkov žensk. Študenti so reševali anketo s 70-imi vprašanji, kjer je bilo naštetih tudi 33 potencialno neprimernih situacij za pošiljanje SMS sporočil. Raziskava je bila objavljena v Social Science Journal.

Večinoma med prehranjevanjem

Strokovnjaki so s pomočjo vprašalnikov ugotovili, da več kot tretjina aketirancev pošlje in prejme več kot sto sporočil na dan, na telefon pa pogledajo vsaj 16-krat na uro. Kar 90 odstotkov anketirancev je priznalo, da pišejo sporočila, medtem ko se prehranjujejo, kar 80 odstotkov pa na toaleti. Okoli 70 odstokov jih piše SMS sporočila v kinu, 75 odstotkov pa v službi ali med poukom. Kar nekaj je tudi ekstremov, sedem odstotkov jih je pisalo sporočila med spolnim odnosom, petina med pridigo v cerkvi deset pa na pogrebu.

“Sporočila pošiljajo v teh neprimernih sitacijah, čeprav vedo, da je to narobe,” pojasnjuje avtorica raziskave Marissa Harrison.

V Sloveniji takšne raziskave še nimamo, so pa SMS sporočila po podatkih Statističnega urada RS vedno bolj priljubljena: “V 4. četrtletju 2014 je bilo poslanih 662 milijonov SMS-sporočil ali za 13 odstotkov več kot v 4. četrtletju 2013 in 13 milijonov MMS-sporočil ali za 18 odstotkov več kot v 3. četrtletju 2013. Število poslanih SMS- in MMS-sporočil je bilo v tem četrtletju najvišje doslej.” V celem letu 2014 je bilo po njihovih podatkih poslanih več kot 2.392 milijonov SMS-sporočil in več kot 47 milijonov MMS-sporočil. SMS-sporočil je bilo poslanih za 13 odstotkov več, MMS-sporočil pa za 11 odstotkov več kot v letu 2013.

Za primerjavo, leta 2010 je bila v  Sloveniji poslana prek milijarda SMS sporočil, kar 28 odstotkov več kot v letu 2009 in kar 88 odstotkov več kot leta 2008.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:20 18.april 2015.

    pošiljanje sporočil na pogrebu? Jao...to pa je kretenizem. Če greš nekam ravno zato da počastiš nekoga pol pa z svojimi dejanji pozornost usmerjaš v telefon se mi zdi da ubiješ s tem cel namen vsegaskp. To je prov otroško..k hočš ...prikaži več neki nardit pa nardiš napol ker ne morš brez svoje igračke.

  • puksicd 21:47 16.april 2015.

    če bi jaz izpolnjeval anketo s takšnimi vprašanji, bi si tudi 3/4 namislil. Pošiljate SMS-e med seksom? DA! :D