Šport
82 ogledov

Smučal bo najmanj do Sljemena

Kostelić Soči 2014 olimpijske igre superveleslalom super G EPA
Najboljši hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić je na družabnem omrežju sporočil, da bo v svetovnem pokalu nastopil tudi v prihodnji sezoni svetovnega pokala, najmanj do tekme na Sljemenu, ko naj bi se poslovil od aktivnega smučanja.

Kostelić, ki je leta 2011 osvojil veliki kristalni globus v svetovnem pokalu, je svojo odločitev o nadaljevanju svoje uspešne kariere sporočil na Islandiji, kjer je s Slovencem Miho Podgornikom in Islandcem Thorsteinnom Jakobssonom na tekaških smučeh in peš prečkal Islandijo, domovino njegove žene Elin.

"Ko sem hodil preko Islandije, sem pogosto razmišljal o nadaljevanju smučarske kariere in o svoji prihodnosti. Glede na to, da je moja velika želja, da bi vsaj še enkrat nastopil pred svojimi navijači na Snežni kraljici na Sljemenu, sem se odločil, da bom smučanje nadaljeval najmanj do sljemenske tekme za svetovni pokal. Vse drugo je odvisno od tega, v kakšnem stanju bo v prihodnji sezoni moje koleno," je zapisal 36-letni Kostelić, ki je kar štirikrat osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah, v lanski sezoni pa je zaradi težav s kolenom le dvakrat prišel do točk svetovnega pokala.