Šport
14 ogledov

Prevc drugi najdaljši v kvalifikacijah

Prevc Slovenija Zakopane svetovni pokal smučarski skoki EPA
Na petkovi tekmi za svetovni pokal v finskem Kuusamu bo nastopilo šest Slovencev.

Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, s skokom 142,5 metra pa je bil v kvalifikacijah drugi najdaljši, skozi kvalifikacijsko sito pa so se prebili še Anže Lanišek, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Matjaž Pungertar. Kvalifikacije je s skokom 140,5 metra prepričljivo dobil Norvežan Anders Bardal, drugi je bil Finec Anssi Kuivoranta, tretji pa Nemec Severin Freund.

Koudelka brez skoka

Lanišek je bil s skokom 137,5 drugi najdaljši med kvalifikanti, njegov točkovni izkupiček pa ga je uvrstil na deseto mesto. Damjan je skočil 126 metrov in zasedel 12. mesto, Tepeš je bil s skokom 122 metrov 23., Kranjec s skokom 114 metrov 25., Pungartarju pa je skok 123,5 metra zadostoval za 31. mesto. Izpadel je Tomaž Naglič (57. mesto, 92 metrov).

Od Prevca je bil med tistimi, ki so na prvih desetih mestih v svetovnem pokalu in imajo nastop na tekmi že zagotovljen, dva metra daljši Nemec Andreas Wellinger. Vodilni v svetovnem pokalu Čeh Roman Koudelka ni skakal, enako velja le še za Japonca Noriakija Kasaija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.