Šport
90 ogledov

Domen Prevc: Ne razumem medijev

domen prevc EPA
Po drugi tekmi v Lillhammerju so bili vsi trije slovenski finalisti zadovoljni z izkupičkom.

Na peti posamični tekmi sezone je zmagal Poljak Kamil Stoch pred rojakom Maciejem Kotom in Nemcem Markusom Eisenbichlerjem.

Domen Prevc je bil šesti, Peter Prevc deveti, Jurij Tepeš, ki je bil po prvi seriji celo drugi, pa je padel na 16. mesto. Anže Lanišek in Nejc Dežman sta bila prekratka za nastop v finalu, Jaka Hvala pa je svoje nastope zaključil že v kvalifikacijah.

"Če tehnično pogledam skoke, so bili skoki za odtenek boljši danes, toda naredil sem napako, ki je bila usodna in to se na tej skakalnici zelo pozna. Včeraj smo govorili, da so bile razmere za vse zelo poštene, pa se nam je danes to zareklo," je vtise strnil Domen Prevc, ki je zadržal rumeno majico.

"Sem pa kljub temu zelo zadovoljen, zraven sem, čeprav nisem naredil pravih skokov in tudi vremenskih razmer nisem imel dobrih. Tudi Peter je še zraven, ne razumem panike, medijev, čeprav na kakšni tekmi ne gre, pa tudi če pet tekem ne bi bil zraven, je še vedno izvrsten," je po tekmi v bran svojemu starejšemu bratu stopil Domen Prevc.

Kvalifikacije velika sprememba za Petra

"Prav vsako sezono si želim, da sem konstanten, v točkah. To sem, počasi gre na bolje, toda tudi konkurenca je vse močnejša," je svoje skoke pokomentiral Jurij Tepeš. "Meni ne leži, če veter piha v hrbet, toda kljub temu sem v drugi seriji dosegel dober izid. Dejstvo je, da ne moremo vsi zmagati; 200, 300 skakalcev trdo trenira in tako ni mogoče biti vedno na vrhu. Toda delam stvari, pri katerih zelo uživam, in to je zelo pomembno," je dodal Tepeš.

"Gotovo je bila danes velika sprememba, da sem moral po treh letih v kvalifikacije. Toda prejšnjih posamičnih tekmah drugače ni moglo biti," je po koncu skakalnega vikenda povedal Peter Prevc. 

"V tekmo sem šel veliko bolj sproščeno, včeraj nismo veliko debatirali in so mi rekli, da naj grem in poskusim, kar bo, pa bo. Tako je šlo in sedaj bom počasi gradil naprej. V zadnjem času, po Klingenthalu mi ni šlo, poskušali smo različne variante skoraj za vsak skok posebej in smo že skoraj vrgli puško v koruzo. Treba je ostati miren, ena lastovka ne prinese pomladi in bo moralo preteči še kar nekaj vode, da bom videl, kaj je ostalo v meni," je svoj nastop ocenil najboljši skakalec lanske zime.

Cene Prevc namesto Hvale

Svetovni pokal skakalcev se bo nadaljeval konec naslednjega tedna v švicarskem Engelbergu, kjer sta Domen in Peter Prevc lani slavila prvo dvojno zmago bratov v svetovnem pokalu skakalcev. Oba sta že neposredno uvrščena na tekmo, saj ima Domen Prevc na prvem mestu 360 točk, sledita mu Daniel Andre Tande (308) in Maciej Kot (247), Peter Prevc pa ima na desetem mestu 135 točk. 

Glavni trener Goran Janus pa se je odločil, da v Švico ne bo odpotoval Jaka Hvala, namesto njega bo priložnost dobil Cene Prevc.

Komentarjev 6
  • Plavi-mil 13:19 12.december 2016.

    Saj veš, da so mrhovinarji, ne pa novinarji.

  • sprehajalec 11:24 12.december 2016.

    Domen, ti samo skači, pa bo. Čim bolj ignoriraj medije, pa če te kaj vprašajo, se samo smejčkaj, pa bo najbolje, tako kot nekoč Franci Petek. Veselim se tekme v Engelbergu z tremi brati Prevc. Tega še ni bilo nikoli. ...prikaži več Sanjski razplet, trije Prevci si razdelijo prva tri mesta.

  • Avatar Leon
    Leon 09:05 12.december 2016.

    Domen ,mlad si še in boš doživel še marsikaj nejasnega s strani medijev . Zavzemi pravo stališče do medijev in tistih ,ki se slikajo s teboj kadar si na vrhu ,ko padeš na dno te pohodijo. Ne zaupaj politikom !