Šport > Zimski športi
9 ogledov

Peter odličen, Domen slab, Damjan za las

Peter Prevc Innsbruck EPA
Skakalci so se pomerili na prvi uradni preizkušnji na letošnjem svetovnem prvenstvu - kvalifikacijah za posamično tekmo na srednji skakalnici.

Nastop na tekmi na mali napravi v Lahtiju sta imela predhodno zagotovljen Domen Prevc in Peter Prevc, sobotno preizkušnjo sta v kvalifikacijah ulovila še Cene Prevc ter Jernej Damjan.

Glavni trener Goran Janus se je po četrtkovem treningu v luči dejstva, da ima vsaka reprezentanca na tekmi lahko le štiri tekmovalce, odločil, da v kvalifikacijah ne bo nastopil Anže Lanišek

Cene brez težav, Damjan stežka

Kot prvi od Slovencev je nastopil Cene Prevc. Zmogel je 94 metrov (118,3 točke) in se zanesljivo uvrstil na tekmo. Malce slabši je bil Jernej Damjan s 86,5 metra (100,8 točke), a se je tudi on za las prebil na tekmo.

Med kvalifikanti je bil najboljši Poljak Dawid Kubacki z 99 metri (129,2 točke). Cene Prevc je bil na koncu 15. med kvalifikanti, Damjan pa 39.

Peter v vrhu, Domen na dnu

Elitno deseterico je odprl Peter Prevc in nastopil zelo dobro, dosegel je 98,5 metra. Za tekmo ima lanski zmagovalec svetovnega pokala še precej rezerve, saj ni nastopil s tekmovalnim dresom.

"Današnja skoka sta bila podobna kot včeraj drugi in tretji skok. Ni bilo večjih presenečenj, mogoče še malo manjka, da bi naredil en preskok in dodal še kakšen meter. Ni pa to nekaj, da bi nas lahko zelo skrbelo, tako da sem lahko umirjen pred jutrišnjo tekmo. Priprave na tekmo bodo takšne kot običajno. Zvečer se je treba umiriti, zaspati, jutri dopoldne še malo potrenirati, da se noge aktivirajo in tekma bo tukaj," je svoj nastop komentiral aktualni zmagovalec svetovnega pokala, ki je pred štirimi leti v Val di Fiemmeju na srednji skakalnici že osvojil bronasto kolajno.

Domen Prevc je nastopil v slogu zadnjih tekem, pristal je pri skromni daljavi 88,5 metra. S tem je bil najslabši od predhodno kvalificiranih skakalcev.

Enako daljavo kot Peter Prevc je dosegel Nemec Andreas Wellinger, še meter daljši je bil Avstrijec Stefan Kraft (99,5 m), prepričljivo najboljši pa je bil Kamil Stoch s 103,5 metra (rekord naprave). Poljak se je po pristanku prijel za boleče koleno, ki ga muči že nekaj časa.

Smučarski skoki (M), kvalifikacije:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.