Šport
31 ogledov

Prevc se veseli tekem na Poljskem

novinarska konferenca skakalci Katarina Ponjavić
Na današnji tekmi smučarskih skakalcev v Wisli na Poljskem (ob 17.30 uri) bo glavni adut slovenske reprezentance ponovno Peter Prevc, ki se veseli nastopa pred glasnimi poljskimi navijači.

Po koncu novoletne turneje in poletih na Kulmu si Peter Prevc ni privoščil počitka. Ob številnih sponzorskih obveznostih in druženjih z novinarji je trenutno tretjeuvrščeni skakalec v skupnem seštevku svetovnega pokala opravil le krajši kondicijski trening, kljub temu pa ne pričakuje težav na današnji preizkušnji.

"Doslej nisem imel posebnih težav pri preskoku iz letalnic na skakalnice in obratno, tako da pred tekmo v Wisli nisem načrtoval treningov v Planici. Pričakujem, da bom po zaslugi skokov na uradnem treningu do začetka tekme že pridobil prave občutke," je pred poljsko turnejo pojasnil skakalec iz Dolenje vasi, ki nestrpno pričakuje današnjo popoldansko preizkušnjo v Wisli.

Poljski navijači navijajo tudi za Slovence

"Vzdušje na Poljskem je vedno izjemno. Tamkajšnji navijači se tako v Wisli kot v Zakopanih zberejo v ogromnem številu, pa naj si bo temperatura deset stopinj pod ničlo ali pa plus trideset. Za vse skakalce bučno navijajo, tako da na teh tekmah nastopamo z velikim veseljem," je dodal slovenski skakalni as.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.