Šport
58 ogledov

S temi smučmi bo skakal Prevc

Slatnar Slatnar
Peter Slatnar je predstavil nove skakalne smuči, s katerimi bo v prihajajoči sezoni tekmoval slovenski šampion in branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc.

Gorenjski podjetnik Peter Slatnar, ki je od Elana prevzel opuščeni program skakalnih smuči, je predstavil novo smučko, s katero se bo po lanski zgodovinski sezoni v lov za novimi dosežki pognal Peter Prevc.

Nova smučka, s katero bo nastopala tudi branilka skupne zmage v ženski konkurenci Sara Takanaši, je pretežno bela, vrh pa moder. Seveda ne manjka obvezen napis in logotip novega proizvajalca.

Podjetje Slatnar Carbon sicer že zdaj izdeluje okovja za večino smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu, v novi sezoni pa se bo poskušalo uveljaviti še med proizvajalci smuči.

Vodstvo SZS je danes na svojem sedežu v Ljubljani sklenilo sodelovanje z novim opremljevalcem, čigar proizvod je že vzbudil zanimanje skakalcev in trenerjev onkraj slovenskih meja.

Peterka: Sprejmimo, kar nam je ponudil

"Hvala Petru Slatnarju in njegovemu podjetju, da je ponudil roko malce potapljajoči se barki. Pozivam tudi vse nas v skokih, da moramo to sprejeti z odprtimi rokami in ne preveč pričakovati. Treba je vedeti, da Slatnar ni Elan, nima toliko kapacitet, nima možnosti, nima toliko izkušenj s skakalnimi smučmi. Dajmo času čas in sprejeti tisto, kar nam je ponudil," je ob podpisu pogodbe dejal Primož Peterka.

"Kolikor vem, bodo isti ljudje delali v proizvodnji kot doslej, ti vedo, kaj vsak posameznik potrebuje. Treba je kako leto potrpeti, da se vidi, kam bo šel razvoj. Ne vidim pa razloga, zakaj bi naredili kak korak nazaj. Kvečjemu kakšnega naprej. Petra poznam kot enega inteligentnejših ljudi in enega boljših inovatorjev, kar zadeva skakalno opremo. Ne vidim razloga, zakaj bi šli dol," je dodal Peterka.

Komentarjev 3
  • blueone 18:01 26.maj 2016.

    Želim vam veliko uspeha in novim zmagam nasproti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:10 26.maj 2016.

    Peter Slatnar ima pogum in srce na pravem mestu. Da bi se mu vsaj za stroške povrnil, dodatno pa še z osebnim zadovoljstvom.

  • Papaja Popi 13:34 26.maj 2016.

    Upajmo, da jim uspe.