Slovenija
19 ogledov

Sneg je, manjka minus

sneg Kranjska Gora PrtScr What's up Cams
Na Gorenjskem je čez noč zapadlo nekaj snega. Pobeljene strmine pa še ne pomenijo začetka smuke.

Po podatkih agencije za okolje je na Kredarici v zadnjih 12 urah zapadlo 13 centimetrov snega in v Ratečah 18 centimetrov.

V Kranjski Gori ga je zapadlo 5 centimetrov, vendar pa trenutne temperature upravljavcu prog na kranjskogorskem smučišču še ne omogočajo začetka obratovanja. "Žal trenutno nič ne kaže na to, da bi se temperature že spustile. Padlo je približno 5 centimetrov mokrega snega, kar ne zadošča za to, da bi smučišče lahko odprli,“ so nam povedali na kranjskogorskem smučišču. Upajo, da jim bo vremenska napoved bolj naklonjena prihodnji teden. V kolikor se bodo temperature prihodnji teden spustile pod ničlo, bi se po njihovih strminah smučarji lahko zapeljali 12. decembra.  

Novih 30 centimetrov snega imajo tudi na Voglu. Na vprašanje, ali bodo konec tedna naprave obratovale, so nam pojasnili, da še ne vedo. "Ali bo čez vikend mogoča smuka, bo znano jutri," so nam povedali na smučišču. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.