Slovenija
32 ogledov

Sneg pobelil sredogorje

Vogel meteo.si
V nižinah dež in oblaki, v bližini morja lahko zagrmi. V hribih pa že več centimetrov snega.

Meja sneženja se je ponoči s prihodom hladne fronte spustila in pobelilo je tudi sredogorje. Do konca padavin jutri sredi dneva lahko v severni Sloveniji nad nadmorsko višino 1500 m pade še od 20 do okoli 40 cm snega, skupna višina snežne odeje pa bo tako lahko presegla 50 cm. Na Voglu je bilo zjutraj osem centimetrov snega.

Rogla | Avtor: spletna kameta spletna kameta

Na Kredarici je snežna odeja debela že 18 centimetrov, sneži tudi na Pavličevem sedlu, 20 centimetrov snega je ponoči padlo na Rogli, kjer sneg še naletava.

Na prelazih Jezersko, Pavličevo sedlo in Vršič je zaradi snega  obvezna uporaba zimske opreme. Zaradi snega je zaprta cesta Strmec - Mangart.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo meja sneženja tudi na Štajerskem spustila še za kakšnih sto metrov, kar pomeni, da bi lahko pobelilo zgornje dele Pohorja.

Jutri bo meja sneženja v južni Sloveniji nad 1500 metri nadmorske višine, drugod med 1000 in 1300 metri, v severni Sloveniji lahko tudi nižje. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem od 10 do 14 stopinj Celzija.

Krvavec sneg | Avtor: rtc-krvavec.si rtc-krvavec.si

Konec tedna bo sončen

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V nedeljo se bo v zahodni polovici pooblačilo, drugod bo še deloma sončno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.

Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se pomika prek naših krajev. V višinah priteka hladnejši in vlažen zrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.