Slovenija
27 ogledov

Sneg v nižinah, nova pošiljka na pustni torek

sneženje Spletna kamera Brezovica
Marsikje na Notranjskem, Gorenjskem, Dolenjskem in v Osrednji Sloveniji močno sneži.

Dež je prešel v sneg v večjem delu Notranjske in Gorenjske ter ponekod na Dolenjskem in v Osrednji Sloveniji. Drugod po državi se meja sneženja giblje nekoliko višje, večinoma med 600 in 700 m nadmorske višine.

Tudi na območju Ljubljanske kotline se je meja sneženja spustila do nižin. Sneg se oprijema cestišč.

Na Arsu so sicer napovedali, da se bo meja sneženja v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 m. V drugem delu noči bodo padavine ponehale in do jutra se bo od severa že večinoma razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo nastajala plitva kopasta oblačnost. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne začela slabeti. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Nova pošiljka snega na pustni torek

V nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo več predvsem koprenaste oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V ponedeljek kaže na delno jasno vreme z nekaj jutranje megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, od juga se bo pričelo oblačiti. V torek bo oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo, popoldne se bodo padavine širile nad osrednjo Slovenijo in v noči na sredo bodo zajele vso državo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.