Slovenija
32 ogledov

Prava zima šele prihaja

Zivljenje 06.12.12, sneg, snezenje, zima, foto: shutterstock
1/11
Žurnal24 main
Danes bo zapadlo vsaj še enkrat toliko snega. Nova pošiljka v nedeljo in sredo.

"V hribovitem svetu je zapadlo okrog 20 cm snega, po nižinah do deset, pričakujemo ga vsaj še enkrat toliko ali še malo več," napoveduje Brane Gregorčič, dežurni prognostik na Arso, ki je izdal tudi opozorilo. "V osrednji Sloveniji ga lahko zapade blizu četrt metra, na Gorenjskem pa, predvsem v hribih, tudi do pol metra, po nižinah okrog 40 cm." Tudi na jugu države, kjer trenutno dežuje, bo dež popoldne prešel v sneg.

Ponoči bo sneženje prenehalo, jutri bo po besedah Gregorčiča prehoden dan brez padavin z malo sonca, ponoči na nedeljo pa se bo spet pooblačilo. "V nedeljo lahko zapade pet do deset centimetrov novega snega."

Ponedeljek in torek bosta suha, nova snežna pošiljka pa spet prihaja v sredo. Temperature bodo nizke, zato se bo bela odeja obdržala.

Možni snežni zameti in plazovi

Predvsem na Gorenjskem bodo popoldne zaradi okrepljenega severnega vetra možni tudi snežni zameti. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov. Po nižinah Primorske bo vseskozi deževalo, količina padavin pa lahko doseže od 30 do 70 litrov na kvadratni meter. Vodotoki na tem območju bodo lahko močneje narasli.

Zaradi južnega vetra in zelo nizkega zračnega tlaka bo v petek zjutraj in dopoldne visoko tudi plimovanje morja.

PREBERITE ŠE:

- Kaos na cesti: prometne nesreče, zdrsi, zastoji 

- "Meni se to ne more zgoditi"

Ste naleteli na zanimiv zimski prizor? Pošljite nam vaše fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.