Svet
4 ogledov

Snemala svojo operacijo

Kirurške škarje Profimedias
Pacientka v Združenih državah Amerike je posnela zvoke med operacijo hrbtenice. Imela je kaj slišati!

Pripombe oziroma pogovori zdravstvenega osebja med posegi očitno niso vedno na mestu; v to se je prepričala Američanka Ethel Easter, ki je čakala na operacijo enega izmed vretenc hrbtenice. Ko so ji povedali, da bo na poseg čakala dva meseca, je prosila, da bi ji datum vendarle premaknili, saj je zaradi okvare na vretencu trpela neznosne bolečine. Zdravnik jo je odpravil z ostrim vprašanjem, ali misli, da je kaj posebnega in da mora na operacijo počakati tako kot vsi ostali.

Ko je vendarle dobila svoj termin za operacijo, se je odločila, da posname zvoke zdravstvenega osebja, piše Daily Mail. Mikrofon je skrila v svoje spete lase.

Med operacijo je osebje dajalo številne neprimerne komentarje glede njenega telesa, smejali so se njeni grožnji, da jih bo - če ji ne bodo dali zgodnejšega termina - tožila. Pacientka ima zdaj dovolj zgovoren razlog, da bi zoper osebje vložila tožbo zaradi razžalitve, a tega, pravi, ne bo storila.

Moški dobil 500 tisočakov odškodnine

Do podobnega primera je prišlo že v lanskem letu, ko je pacient, ki so mu v ordinaciji opravljali kolonoskopijo, pozabil zključiti snemalnik mobilnega telefona. Pred posegom je namreč snemal nasvete zdravstvenega osebja, nato pa pozabil izključiti snemalnik. Nasvete zdravnikov je poslušal doma, za tem pa slišal, kakšne neprimerne opazke so letele na njegov račun med tem, ko mu je zdravstveno osebje skozi zadnjično odprtino pregledovalo debelo črevo.

Moški se je odločil posnetke javno objaviti; po objavi je zdravnica dobila odpoved, pacient pa je med drugim dobil še opravičilo ambulante in 500 tisočakov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.