Slovenija
23 ogledov

Sneži, podira drevesa in zaliva

Sneg na Štajerskem Prometna kamera (PIC)
Gasilci imajo zaradi vetra in deževja že od zgodnjega jutra veliko dela. Čaka nas dan s padavinami, vetrom in snegom do nižin.

Okoli pete ure zjutraj sta po podatkih republiškega centra za zaščito in reševanje na cesti od Kočevske reke proti Dolenji vasi dve drevesi padli čez cestišče in ovirali promet.

Gasilci PGD Kočevje in Kočevska reka so drevesi razžagali in odstranili s ceste ter pomagali cestnemu podjetju pri čiščenju cestišča.

Sneg na Štajerskem | Avtor: Prometna kamera (PIC) Prometna kamera (PIC)
Na Ptuju je drevo padlo na osebni avtomobil, o polomnjenih drevesih pa poročajo tudi iz krajev Žetale, Drstelja, Sveti Tomaž in Ormož.

Odkrilo streho, voda vdirala v hišo

V Zgornji Selnici ob Dravi je veter odkril del ostrešja na stanovanjskem objektu, v Koseču v občini Kobarid pa je zaradi močnega deževja voda začela vdirati v hišo. Gasilci so s postavitvijo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode.

Sneg na Štajerskem | Avtor: Prometna kamera (PIC) Prometna kamera (PIC)
Opozorilo zaradi vetra je izdala tudi Agencija za okolje (Arso), ki za dele Gorenjske napoveduje, da bi lahko veter v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro.

Na Štajerskem sneg

Dele Štajerske je zjutraj pobelil sneg, vremenoslovci pa za danes napovedujejo oblačno vreme s padavinami. "Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah občasno spustila do nižin," je zapisano na spletnih straneh Arsa. "Na jugu lahko tudi zagrmi."

Popoldne se bo veter umiril, padavine bodo slabele in zvečer ponehale in jutri bo povečini jasno, a že zvečer se lahko spet pojavijo rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 3 stopinje Celzija.

 

Komentarjev 1
  • malonaokoli 06:53 11.februar 2016.

    Center Maribora z okolico je povsem zelen, blaten, umazan...kot po navadi...ne duha ne sluha o snegu ! kje ste vi dobili tele slike ?