Šport > Nogomet
15 ogledov

'Snežni Messi' na radarju angleških velikanov

Snežni Messi Eurosport
Argentina skriva naslednji nogometni dragulj, ki pa je že padel v oči evropskim veljakom.

Claudio Gabriel Nancufil je star samo osem let, a kljub temu se za njim že ozirata Chelsea in Manchester United. Deček namreč navdušuje s svojo spretnostjo in občutkom za žogo s katerimi v obup spravlja tudi starejše in večje nogometaše.

Nancufil prihaja iz mesta Bariloche, ki leži ob vznožju Andov, kar botruje nadimku, ki mu ga je nadela argentinska javmost - Snežni Messi. Primerjave z Messijem se zdijo logične, saj je tudi Claudio levičar, majhen in zdi se, da ima žogo zalepljeno na nogo. Direktor lokalnega nogometnega kluba, kjer Claudio pridobiva veščine, je dejal, da so tudi pri njem odkrili podobne težave z rastjo kot jih je imel Messi.

Prihodnost mladega nogometaša se ob njegovih sposobnostih zdi pestra, Argentina pa se lahko veseli naslednjega Maradone, Messija, Agüera ... Njegov prestop v Anglijo pa se zaenkrat zdi težak, predvsem zaradi težav, ki jih imajo tujci, še posebej mladoletni, pri pridobitvi delavnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.