Svet
29 ogledov

"Pričakujte največji vihar v zgodovini mesta!"

Razno 10.02.13, snezni vihar, sneg, boston, kidanje, foto: reuters Reuters
Župan New Yorka je opozoril na prihod snežnega viharja, ki bi lahko bil, kot je omenil, največji v zgodovini mesta.

Snežni vihar, ki naj bi ga spremljali močni vetrovi, naj bi New Yorku prinesel velike količine snega; zapadlo naj bi ga kar do 90 centimetrov, je opozorilo meteorološke službe meščanom prenesel župan Bill de Blasio.

"To bi lahko bil eden od največjih snežnih viharjev v zgodovini tega mesta," je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal župan in župane prosil, naj se pripravijo. "Ne podcenjujte prihajajočega viharja in ostanite doma, če lahko," je meščane pozval župan. Dodal je, da bodo šole najverjetneje jutri ostale zaprte.

Po tiskovni konferenci so številni meščani New Yorka preplavili trgovske centre, kjer so kupovali živila za več dni vnaprej, kupovali so tudi lopate za čiščenje snega, sol za posipavanje in strgala za led.

PREBERITE TUDI: V Slovenijo se vrača prava zima, sneg bo že v četrtek

Opozorilo pred snežnim viharjem sicer velja za celotno severno polovico vzhodne obale ZDA do Kanade. Med drugim se na slabo vreme pripravljajo v Bostonu, Philadelphii in Washingtonu. Pričakovati je, da bodo odpovedani številni leti.

V Novi Angliji bi po napovedih vremenoslovcev lahko zapadlo do 90 centimetrov novega snega. Pričakujejo tudi močan, ponekod celo orkanski veter.

Snežni vihar grozi tudi zvezni državi Pensilvanija. Prvo sneženje na vzhodni obali ZDA pričakujejo danes, najhuje pa naj bi bilo v noči na torek po krajevnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.