Svet
38 ogledov

Snowden pozabil izklopiti obvestila Twitterja in dobil ...

razno 10.06.13. Edward Snowden, american, javnosti posredoval informacijo o zaup Reuters
Najslavnejši žvižgač, nekdanji sodelavec ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA), Edward Snowden, je po odprtju računa na Twitterju pozabil izklopiti možnost, da mu program samodejno pošlje elektronsko sporočilo ob vsaki njegovi omembi. Zaradi poplave sporočil pa jih je dobil kar za 47 gigabajtov. "Lekcija naučena," je komentiral.

Snowden se je priljubljenemu družbenemu omrežju Twitter pridružil v torek. Je tudi "potrjeno", da gre dejansko za njegov račun in ne za kakega posnemovalca.

Takoj je dobil številne sledilce - trenutno jih ima že 1,23 milijona - in nešteto odgovorov in pozdravov. Za vsako obvestilo o novem sledilcu, odgovoru, "retvitu" in zasebnem sporočilu pa je avtomatično dobil posebno sporočilo Twitterja na svoj elektronski naslov. Nabralo se jih je za 47 gigabajtov.

"#lessonlearned," oz. lekcija naučena, je Snowden komentiral v četrtek zvečer na Twitterju.

Snowden je sicer doslej objavil le 14 sporočil oz. tvitov. Ob 1,23 milijona sledilcev pa znani žvižgač, ki mu v ZDA grozita kazenski pregon zaradi vohunjenja in večletna zaporna kazen, sledi zgolj enemu uporabniku Twitterja - svojemu nekdanjemu delodajalcu, ameriški Agenciji za nacionalno varnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.